Making Memories "Vintage Findings"

Making Memories har skapat en serie papper och dekorationer i gammal stil som heter "Vintage Findings". Jag fick äran att skapa med några av dessa. Först en layot där jag använde ett av mönsterpapperna som bakgrund. Kanterna har jag smutsat in lite med distress ink och tagen är också distressad. Jag tyckte pappert var så snyggt i sig att det inte behövdes så mycket mer än fotot och några dekorationer, det mesta från serien.
Ett annat papper är fullt av ljuvligt blommönster och det lockade mig direkt att ta fram saxen och klippa. Jag har satt några av blommorna på 3d-kuddar för att skapa lite mer djup. Titeln är stansad med QK Chandelier av samma cardstock som basen på layouten och som jag distressat lite brun.

Här har jag bara rivet ut en bit av ett papper med en massa gamla annonser på och skrynklat ihop det lite. Alla dekorationer förutom blomman, titeln och stämpeln med trollsländan är från Findings-serien.
Slutligen vill jag visa ett kort som jag blev otroligt inspirerad att göra när jag var uppe i Göteborg och besökte butiken på riktigt för första gången. Jag hittade ett gäng rullar med det mest fantastiska band där. Dessa var hela 15cm breda och i ett sidenliknande material med embossat mönster. Otroligt vackra! Med ett par nålar, några blommor, ett pappersband och med hjälp av symaskinen blev det såhär snyggt!

//Susanne

Julrecept och annat

Jag fick en vacker blå linnebok av Tarja. Min tanke var direkt att här ska jag samla alla mina recept som hör julen till. Jag tyckte att boken var så fin så jag ville inte klä in den med papper. Istället gick jag lös med saxen i mina papper BG Eskimo Kisses och klippte ut en massa figurer att dekorera med. Jag började med att måla med vit akrylfärg på framsidan sedan klädde jag chipboarden med brun cardstock core dinations och filade lite på den. Liten Tinglas härliga kolareceptstämpel sitter på framsidan liksom en snöflinga i chipboard, målad med crackle paint. Lite pearlmaker och 3d-lack ger fina effekter. Titeln är stansad med QK giftset "flirt" och minibokstäverna kommer från AdornIt.

Så nu är det bara att invänta julmånadens intåg och börja njuta av godsakerna.


Jag tänkte också visa att man kan skapa annat än julkort och layouter med jultema med sina julpapper, såhär t.ex.:Material från Arkivet: svart cardstock, papper från Maja Design, chipboard och anteckningskort från Maya Road, grönprickigt organsaband, stämpel av liten Tingla, blomma från Prima samt core dinations cardstock (orange) stansad med Fiskars scalloped lace punch. Privat: bokstavsstickers från Pink Paislee.

//Susanne

Altrad cigarrlåda

Jag har använt mig av en cigarrlåda (som man kan hitta i tobaksaffärer) som jag har målat kanterna med vit akrylfärg.

Efter det har jag klistrat fast Maja design papper i och runt om, dekorerade med en stor blomma
och den populära stämpeln med god jul receptet från Liten Tingla. Fäste även ett band som gör det lättare att öppna.

Ovansidan har jag dekorerat med Maja design papper och annvänt Martha Stewart punch som en söt Magnolia tjej sitter på, hennes mösskant har fått snowmarker på sig.
Tillverkade en tag som jag stämplat med njut av varje ögonblick på från Liten Tingla.Sen var det bara det gottigaste kvar, fylla lådan med något som man kan njuta av... Jag la choklad i min men man kan ju välja vad man vill...
La ett silkes tunnt papper runt om chokladen (finns på Arkivet, ja det mesta av detta som jag använt finns i butiken)Det var allt för mig, ha en mysig första advent.
Liten Tingla

Fler julkort

Hej!
Här på bloggen visas julkort mm på löpande band och inspirationen flödar hos oss alla.
Visst är det härligt?!
Nu till några julkort jag gjorde i lördags.

Textstämpeln och det röda mönstrade pappret med stjärnor är från Inkido.
Mönstrade papper med text och prickar är Copenhagen.


Mönstrat papper från BG. Textstämpeln är stämplad med Versa Mark och färglagd med chalks.
Sen har jag stämplat en stjärna, från Arkivet, med Versa Mark och emboosat i "White & Silver sparkle".


Det mönstrade pappret är från Pinecone Express, där jag använt Martha Stewart punchen Doiley lace.
En underbart söt kakservett får plats under stämpelmotivet. Motivet är stämplat med Versa Mark, färglagt med chalks och sist har jag dragit med hela Versa Mark dynan över motivet, hällt på EP Clear och embossat.

Hoppas med dessa kort kunna bidra till ytterligare inspiration till ert skapande.
På återseende och en önskan till er alla om en go helg.
//Petra

Snabbscrappat med Making Memories och InkidoIgårkväll scrappade jag på ungefär en halvtimme. Ibland är det så roligt att göra snabba layouter. Man måste välja ett enkelt upplägg och inte lägga ner massa tid på att flytta runt. Tjoff, tjoff dit med grejerna och så får det vara bra. Jag har stansat cirklar i papper från Making Memories och Inkido som passar väldigt bra ihop. Jag har placerat cirklararna lite slumpmässigt och limmat dit. Jag la dit bokstäver i grönt eftersom det är kontrastfärg till rött. Några blingstenar i orange för att ta upp lövens fina färg.
Pröva snabbscrapp du med!

// Malena

Pekböcker


Ni som har barn vet att det dräller gamla pekböcker överallt. Sen när barnen blir större och de växer ifrån sina pekböcker så slänger man dem oftast, de är ju så gamla och slitna. Men gör inte det. De kan bli nya fina minnen, små underbara fotoböcker.

Jag älskar att göra om pekböcker. Det är hårda sidor som på en chipboardbok, men den är gratis. Sen är det perfekt för små korta berättelser, tex en helg på landet, ett kalas, en dag på Liseberg. Ett litet minne som går snabbt att scrappa, man gör en bok på en kväll. Me like!
Jag börjar alltid att måla kanterna på boken med akrylfärg, just eftersom det är kanterna som är mest slitna på barnens pekböcker.

Sen klär jag fram och baksida i papper och sen sätter jag nästan alltid en annan färg eller ett annat mönstrat papper på ryggen så att det bryter av lite, det ser mer ut som en riktig bok då tycker jag. Sen är det bara att dekorera sidorna med bilder och papper och framsidan med band och knappar. Använd er fantasi!
Jag håller på med en varsin liten bok till Alex och Timothy just nu. De ska bara handla om vad de gillar just nu. Favoritmat, bästa låt, bästa film, kompisar och kanske nån teckning.


När Timothy slutade på sitt första dagis, så fick vi en cdskiva med bilder från hans dagistid. Bilderna var i dålig upplösning och kunde bara skrivas ut i pyttestorlek, så då satte jag ihop en liten minibok till honom av en gammal pekbok. Och den boken är fortfarande en av hans favoriter och den är fortfarande lika fin efter allt pill och alla år.Här har jag tagit en minipocketbok med gamla visor och limmat ihop sidor så att varje sida blir jättetjock, målat kanterna, klätt in den i papper och satt i fotografier som Timothy tagit.


Hoppas att jag har inspirerat er till att lägga beslag på era barns gamla pekböcker :-)
Har ni inga barn och inga pekböcker så hittar ni en bra beskrivning här hur ni kan göra egna tjocka härliga böcker.
Beskrivning
Ha det bra!
Mikaela ♥

Klubbkväll flyttad till torsdag 26 november

Klubbkväll flyttad!

Vi har flyttat vår Klubbkväll till nu på torsdag den 26 november kl 17-20

Ni har under kvällen möjlighet att skapa en underbar box/ask, dekorera en glasflaska, och ev. så hinner vi med ett tredje projekt. Det ni gör är perfekta gåvor till alla glöggträffar nu i december månad. Det ni gör får ni ta med er hem utan att det kostar er något!

Denna kväll så bjuder vi på Glögg och pepparkaka.

Vi kommer som alltid att ha bra erbjudande på olika produkter under kvällen. 

Hoppas vi syns!


Adventskalender


Nu är det dax att rigga upp adventskalendern. Min mamma har alltid klurat ut massa presenter till mig och min syster, även efter vi flyttat hemifrån har vi fått paket på advent. Tänkte att det vardax för lilla mamman att få något. Sagt och gjort.

Du behöver:

Nobless ask
12X12 papper
QK luck-die
Akrylfärg
Siffror 1-4
Lim
Band
Blommor
Pearl Maker

Jag skar av locket och målade kanterna runt om med akrylfärg. Sen klipper jag ut papper och klär in botten och sidorna. Sen stoppar man i de små presenterna.

Sen skär du ut luckorna med hjälp av Ex Epic 6. Det är smidigast att dekorera framstycket innan man limmar fast det men jag glömde givetvis det. Jag tog en vända till med färg längs kanterna. För en lite shabby look.

Här har jag dekorerat klart.Pappret heter Dear Santa/Kaiser craft Siffrorna är rollerskate från QK, blommorna har jag pimpat med pearl maker, sen toppade jag det hela med ett band. Klart!

Det var allt för denna gången.Kram Caisa/zopika

Snabba julkortet

Så här i slutet på november börjar det bli ont om tid att få klart alla julkorten... precis som vanligt alltså!
Vad passar då bättre än ett snabbt julkort.
Här har jag gjort i storleken 10x15

Vit kortbas, pappret är från Magnolias jul-serie "so jolly" sealed lace. Stämpeln är målad med distresser. Dekorattioner är den omtyckta stansen från Mc Gill samt bling från Prima.

Vill man göra det ännu lättare kan man låta bli motivet och bara stämpla god jul istället!
Här med Arkivets egna stämpel.

Blir lika fint det!
Det var allt för idag.
Malin

Flaskkort och tag

Såhär i glöggmystider är vi bortbjudna till höger och vänster. Det passar bra att ta med sig en flaska glögg istället för en blomma. På glöggflaskan brukar jag sätta ett flaskkort för att göra det lite extra festligt.Jag gör hål i överkant med min QK. Jag har en die som är en cirkel och den passar perfekt.
Sedan dekorerar jag som ett julkort. Tycker att det är trevligt att inte alltid använda mig utav de traditionella julfärgerna utan även utmana mig med andra färger. Bokstäverna och stjärnan från QK.

Om det blir ett paket som man ger bort så kan det passa bra med ett fin tag på. På Arkivet kan man köpa färdiga taggar som passar fint att dekorera.


Kan piffa upp vilket trist paket som helst!

//Hanna

Något annat...

Ja nu ville jag göra något annat än julkort (fast de blir julkort här oxå eftersom jag inte kan slita mig helt :)
Jag fick för mig att göra en servetthållare lite mer personlig. Så jag köpte en servetthållare att ha som mall.
Så här jobbade jag lite steg för steg..

Först började jag med att rita av mallen på ett julpapper som jag gillar från Inkido, klippte ut  och bigar/falsar där de behövs.

Sedan chalkar jag alla kanter

Klistrar ihop alltihop

Men tänk på att om du vill klistra på en board (jag använde "Martha Stewart pepparkaksboard på den ena) Klistra på den innan du klistrar ihop hela hållaren. 

Taa damm så blev resultatet Stämplen är Arkivets egna ;)


Jag gjorde lite fel första gången, så den blev tvåfärgad. Grön på ena sidan och rosa på andra sidan. Med snöre och en "egen gjord" tags med hjälp av Tim Holtz fina julstämpel.


Jag har lekt lite med min Martha Stewart "slajm" board som har blivit  mjuka snötappar el istappar nu i jule tider.

Tyvärr funkade inte scannen  :( men jag hoppas ni ser lite ändå
Även här är det Inkidos julpapper och Arkivets egna God Jul recept stämpel som jag har satt på en utstansad Scallopedcirkel från spellbinders och sist men inte minst utstansade McGills "grankvistar"

De var allt för denna dagen.
Ha en fortsatt bra dag.
//Nancy

Julkort och juldekoration i ett

Nu har turen att blogga kommit till mig och jag har gjort ett lite ovanligt julkort som jag tänkte visa er.
Mitt senaste DT-paket innehöll bland annat ett minialbum från Maya road (som ni sett några av mina kära DT-kollegor göra snygga varianter av tidigare). Jag valde att separera sidorna från varandra och göra dom till julkort/juldekoration istället.

Jag började med att måla hela albumbladet med distress crackle paint - antique linen. När det torkat figurklippte jag en bit röd cardstock som jag sen använde fiskars kantstans till och fäste med Scotsch Strong & precise glue.
När jag gjort det målade jag återigen med crackle paint men den här gången bara på kanterna med den vita picket fence för att få en snöliknande känsla.
Bandet som kommer från mina gömmor här hemma är knutet runt albumsidan och fastsatt med dubbelhäftande tejp.
De gröna bladen är utskurna med sillhouetten men McGill Holly Punch är ett utmärkt alternativ. Även scalloped cirkeln bakom den underbara stämpeln med God Jul receptet är utskuren med sillhouetten.
De röda stenarna är Rhinestones från Reprint.Baksidan pryds av min favoritstämpel God Jul stor Etikett och den liksom stämpeln på framsidan är sotade med distressdynor och Rangers ink blending tool. 

Det vore väl trevligt att få både ett julkort och en handgjord juldekoration i brevlådan när julen närmar sig?

kram Therese L

Making Memories

Har gjort en layout där jag har använt papper från Making Memories "Vintage Findings" serien.
Tyckte de passade så bra till dessa foton av mig som togs på min allra första julafton, 1974:)Material: Papperna Map Findings samt Postcard Findings, minialfabet från Adornit, härligt brett sidenband och knappar. Allt detta finns i butiken.  
Hemma hade jag pärlor, fast det går lika bra att använda pearlmaker och detta finns i butiken, samt stansar till blommorna och kvistarna.

Liten detaljbild.Kram från mig
Therese

Kortkort om kort.

En bild säger ju mer än tusen ord så jag fattar mig kort.

Vintagekort med egentillverkad blomma där färgerna stämmer bättre på detaljbilden nederst.

Var inte rädda för att fråga om ni undrar något vad gäller material eller tekniker.
Det är bland annat därför vi har den här bloggen ju.

Må väl i höstrusket. /Anna

Crate paper

Mitt i allt julkortsskapande och annat som hör hösten till så har jag scrappat sommarfoton med glada Crate paper.
Material på denna layouten är som sagt papper från Crate, mini alfabet från AdornIt, Primablomma, nål och kalenderkort från Maya Road, en tag och rött snöre, allt från butiken. Hemma hade jag alfabetstickers från Jillibean Soup, måttbandstejp, halvpärlor och pearlmaker.

En vinterlayout blev det också med samma papper.
//Susanne

Julkort

Här kommer ett lite annorlunda julkort från mig, gjort med dragkedja.
På framsidan har jag använt snowmarker på blommorna, papper från Ladybug, Magnolia stämpel och Liten Tingla textstämpel.
Inuti kortet är det samma papper och jag har använt MS punch med stjärnor och även där Magnolia och Liten Tingla stämplar. Allt detta finns hos Arkivet.

Framsidan.


Insidan.


Kram Liten T

En värmande vante...

Här kommer en värmande vante från mig! En chipboard-vante som jag klätt med Basic Greys julserie, Eskimo kisses. Sen har jag använt vit akrylfärg runtom för att få lite mer vintrig känsla. Den runda stämpeln är från Liten Tingla, gillar verkligen texten på den! Den lilla snöflingan är en vitmålad chipboard som jag "blingat" lite med glitterstickles. 


Baksidan är vitmålad och en utstansad snöflinga från en Cuttlebug-die.

En vecka i vårt liv

Jag har sedan nyår sammanfattat varje vecka med 10 bilder. Jag använder en digital mall av Ali Edwards och framkallar sen alla 10 bilderna som en stor med veckonummer och allt. Varje söndag bloggar jag veckan som gått med lite tankar om bilderna och vad vi gjort. Jag har också under året scrappat dessa veckobilder och sätter de i ett särskilt album. Jag scrappar de här layouterna enkelt och det viktigaste är att få med lite text om veckan. Texten plockar jag från bloggen. Oftast skriver jag för hand men ibland printar jag texten.

Här är en vecka i vårt liv scrappat med papper från Making Memories. Jag gillar såna här "färdiga" papper i allmänhet och i synnerhet till mina veckolayouter. Färdiga papper gör det snabbt och enkelt att scrappa och det är ett måste för att få alla 52 layouterna gjorda under året. Jag har inte lust att bara scrappa veckobilder. En annan fördel med just det här papperet är ränderna som underlättar för handskriven journaling. Jag har dekorerat med blommor och swirl från Prima för att lägga till lite mer färg och struktur till layouten.

 

Vill du veta mer om hur man använder en digital mall kan du läsa en artikel på Scrappiz som jag skrivit. Här finns artikeln.

Det är ett hästjobb att dokumentera varje vecka och att hålla ut hela året. Men det är definitivt värt det. Att bläddra i det här albumet med bilder vecka för vecka är en ovärderlig skatt. Jag tar med många bilder som inte godkänns av mitt kritiska öga som framkallningsfoto men det är nedslag i vår vardag och det är det som är syftet med de här bilderna. Det gör inget att de är suddiga eller felexponerade eller knasigt komponerade. Jag har under året som gått insett hur mycket fint som finns i vår vardag och som jag också är tacksam för. Livet snurrar ofta på och dagar, veckor och månader kan bara försvinna. Genom ett sånt här projekt gör det inte det. Livet såsom det är finns dokumenterat. Jag har genom det här projektet lärt mig att leva mer här och nu och njuta av varje vecka som är just mitt liv. Det har gett mig så mycket att jag precis bestämt mig för att fortsätta nästa år men då med en annan mall och antal bilder.

// Malena

En sista höstlayout

För visst är det väl fortfarande höst? Fast jag vet att alla är sugna på jul och julstämning. men jag håller fast vid hösten ett litet tag till. Det är ju trots allt min favoritårstid.
En enkel layout (jag är ju en simpel scrappare) på Alex i härliga höstfärger. Jag klippte ut några träd i mönstrat papper och satte högst upp för att få lite höstträdsfeeling. En journalingruta en rub-on och inte så mycket mer. Häpp! En layout.
Mikaela ♥

Tomte kids

Min kära syster brukar som många andra fota barnen för årets julkort. Det brukar bli en massa kort innan hon hittar ett som funkar. Jag passade på att göra ett album med de bilder som inte fick bli julkort..

På framsidan har jag förstärkt swirlsen med glace, och chalkat och ruffat upp kanterna. Texten heter storybook och är från Quickutz.


Kalenderbladet är från Maya Road,( jag gillar att det inte står ex. 2009 på för det skulle begränsa produkten för mig) Här har jag dekorerat med band, Perlmaker och en liten gran-brads från Making Memories.


Pepparkaks gubben är stansad i Epic med Die från Quickutz samma med snöstjärnorna. Den har jag målat med suffle penna och glace. L:et har jag skurit ut själv.


Även här har jag förstärkt swirlsen med glace från ranger. Bären på sidan med fotot har också fått lite glace på sig men det blir även väldigt fint med glitter.Det blir en liten bonus med:


Av Chipboard vanten från Maya Road gjorde jag en tag så kidsen vet var de skall lägga sin blöta resp. torra vantar. Så slipper allt bli blött och man behöver inte leta sig fördärvad  när allt skall upp påtork. Vanten har fått lite flock för att se lite varm och fluffig ut. tagen har jag gjort själv men liknande finns på Arkivet.

Alla de fina papperna är från Inkido, och Album och vante från Maya road.

Det var allt för denna gången!

Karm Zopika/Caisa

Jul + distress = sant

Så var det dax att visa ett julkort, har inte hunnit så långt med den egna produktionen.
Tur att man får lite press på sig ibland- på onsdag har jag kurs i distressmålning av julmotiv. Då blir det julkort må ni tro!
Kanske inte ska visa innan... men jag gör det ändå! Ni som ska gå kursen- blunda nu!

Kortbas är ett latte-brunt från bazzill, använt laceshape
från Martha Stewart i vitt och javabrunt. God Jul stämpel
från Arkivets egna motiv, swirl- nån jag bara hade
hemma *ler*, samt en av Magnolias julstämplar
som är stämplat och målat med distress- vintage photo.
Tekniken får förbli hemlig till en annan gång... 
mönstrat papper med noter från Magnolia Ink.

Detaljbild:

Det var allt för denna gången!
På återseende
Malin H

Planeringsbok

Flera ur DT-gänget har visat sina fina pimpade böcker. Jag har gjort min bok till en planeringsbok i vintertema.
Varje år åker jag på ett läger som heter Vinterskog. Det är för scouter och funktionshindrade. Jag har varit med sedan jag var 12 år och är nu ledare. I år jobbar jag med programmet på lägret och då gäller det att hålla reda på mycket. Visst skriver jag mycket i datorn, men inget går upp mot att anteckna för hand.


Papper från Inkido. Stjärnor och datumlapp från Maya Road. Även djuret därifrån


Från förra årets läger är dessa kort som blev LO:s i samma tema som boken. De är gjorda i formatet 12x6 som mitt Vinterskogsalbum är i.


Figurerna återkommer på denna LOÄven alla dessa papper från Inkido. Den stora snöstjärnan är helt genomskinlig och finns på Arkivet.

Fortsatt trevlig kväll!

[Snart dags att posta julkorten]

                                                                         Hej hej!
                      Nu är det mindre än en månad kvar tills julkorten ska vara klara för att postas.
                      Och jag har knappt börjat med mina *L*
                      Har inte ni heller börjat så kommer här lite inspiration.
                                                
Kortbasen är Curious Metallic "Gold Leaf", mönstrat papper från BG, stämpeln är från Reprint och den är färglagd med ProMarkers. Sen har jag använt "Snow Marker" på mössans mudd och boll. Helt fantastiskt roligt att använda.

                                               
Kortbasen är Curious Metallic "Ice Gold", mönstrat papper från Inkido, stämpel från Tim Holtz som är embossad med Silver Sparkle. Har stansat ut några grankvistar, med McGill Pine punch, som sitter under tomtemotivet också.

                                                
Det dubbelsidiga mönstrade pappret är från Maja Design, helt underbara!! Stämpeln är Arkivets egna och även den är färglagd med Pro Marker pennor.

                                                 
Dubbelsidiga mönstrade papper är underbart att jobba med. Stämpeln med flickan är från Sarah Kay, som jag bara delvis färglagt med ProMarker pennor. Den runda textstämpeln är Liten Tingla.

                                                
Så kom då årets skörd av Magnolias julstämplar och papper, som är helt underbara. Har använt 2 olika mönstrade papper för att dekorera kortet. Flickan är färglagd med Pro Markers hon också. Textstämpeln från Liten Tingla är stämplad med Versa Color Silver.

Så, det var allt från mig för den här gången och jag hoppas kunna inspirera någon där ute.
På återseende och pyssla lugnt

Kram Petra

Tick tack.....

Här kommer jag med en layout från när jag och Anders var (barnfria) i London.
Jag blev nog väldigt inspirerad av alla klockor, de blev ju en del cirklar på denna layoutern.


 


Pappret kommer från Making memories serie MM - Vintage Finding De finns en del tillbehör till serien som jag har använt oxå som blommorna, frimärket,biljetten och nålen/gemmet.
Tagen har jag lekt lite med stämpeldynor och sedan sprejat lite perfect Pearls så de blev lite skimmer i den. Och sedan satt dit en utklippt "ettiket" (oj undra om de heter så) hoppas ni förstår vad jag menar. De kan ju ibland vara svårt att se här på nätet. Har ni vägarna förbi så kan ni bla se layoutern live lite lättare att få sig en bättre uppfattning ;)
Texten är gjord med thickers.

Tjingeling Nancy

Känner ni?

Känner ni att det inte är långt kvar till jul nu? Det ligger i luften på något sätt!
För första gången på länge känner jag att jag ligger ganksa bra i fas för att ha en möjlighet att hinna med allt roligt pyssel jag vill göra till julen. Man vet ju att det troligtvis inte kommer bli så när man ju närmare december man kommer hellre sätter sig i soffan med en god glögg och bara myser :) Men det är så det ska va! På julens ka man bara njuta!
Jag har påbörjat mitt julkortsmakeri för ett tag sedan och här nedanför får ni ett smakprov på det.Formatet är 12x16cm och basen är gjord av ett cardstock.
De mönstrade papprena kommer från inkido(ruta röd) och Basic Grey(glazed apple).
Tagen och den underbara och mycket användbara stämpeln hittar du precis som övrigt material i arkivets butik.
Hjärtat är utskuret med sillhouetten och alla pappersbitar har smutsats ner med hjälp av distress ink(antique linnen & walnut stain) och Rangers ink blending tool.
Raksömmen och sicksacksömmen är ditritade med en svart penna.

// Therese L

Gå bort present

I lördags när vi skulle bort på kalas gav jag denna burk med godis till värdparet.
Köpte en fin glasburk från IKEA som jag dekorerade med papper från Arkivet. Magnoliastämpeln är från Magnolias höstpaket. Glöm inte att det finns supersöta julmagnolisar i butiken just nu!
Har stansat det vita pappret med Doily stansen från Martha Stewart. Den finns i butiken.


Snörning baktill.Kram Therese H

Marin gästbok

Hej alla!

Hoppas ni har en skön höst trots regn och rusk (som vi åtminstone har här på västkusten) och att ni får vara friska?

Jag tillbringar ju, som de flesta av er som läser här förmodligen, helst alla mina lediga stunder vid pysselbordet och nu senast gjorde jag en Gästbok åt en restaurang som ligger precis vid vattnet och dessutom har inredning som går i blått-vitt-rött = Inkidos serie Götheborg såklart.
I botten en marinblå inbunden bok som vi har på Arkivet för ynka 50:-.Först skar jag till papperen och alla kanter skrapades och färgades med hjälp av Edgescraper och Fluid Chalk "Dark Brown".
I vänsterkanten har jag sedan häftat fast massa bandstumpar.
I övre vänstra hörnet stämplat en blomrankan med genomskinlig dyna och embossat med genomskinligt pulver, sedan dragit med lite distress Black Soot på inkblending tool för att få det att framträda lite mer samt få känslan av lite åska. Det händer ju dessvärre att det regnar även på sommaren i Sverige... ;o)Kompassen är först utstansad i rött och vitt enfärgat papper med "Nesting Circles" från QuicKutz, sedan har jag använt Tim Holtz masken "Compass" och täckt med Versamark-dynan (genomskinlig) och embossat med Clear (genomskinligt igen), därefter dragit med Fluid Chalk "Charcole" för att det skulle matcha de grafitgrå bokstäverna från Prima. Dekorerat med rosor, knoppar och blad.
För att få texten att framträda lite bättre har jag bara målat med lite vit akrylfärg. Så där lagom tjockt att det inte täcker helt utan bara ger en laserad känsla.

Längst ned: "57n" utstansat i mörkblå cardstock med "Diesel Grand" från QK, som sedan är dekorerade med vit Gellyroll-penna och så en stor vit infattad pärla som grad-tecken.

På återhörande om vi inte ses i butiken.

Tjing Anna

Att använda mask

Jag tänkte visa hur man kan använda sig av masker som är väldigt enkelt och ger ett snyggt resultat.Jag har använt mig av en mask från Tim Holtz. Många har säkert en massa Distress Ink-flaskor stående i hyllorna där hemma. Ett perfektsätt att använda sig av dem är att göra sin egen spraymist. Man fyller en Minimister-flaska (finns i butiken) nästan helt med vatten, droppa sedan i 5-6 droppar färg och skaka om. Vips har man sin egen mist. Vill man ha lite skimmer i den så kan man tillsätta en liten mängd Perfekt Pearls (från Rangers).Jag började med att spraya lite gul färg på ett vitt kort.Sedan aplicerade jag masken på kortet och sprayade igen, denna gången med grönt.Enklast är sedan att lyfta bort masken med en pincett. Den är sedan lätt att göra ren, tvätta av den med vatten eller bara torka den ren på en handduk.
Sedan placerade jag samma mask på kortet en gång till och sprayade med en guldfärgad mist.
En snygg textstämpel på det och ett organsaband så blev det ett trevligt kort.
 
Masker och spraymist funkar alldeles utmärkt även på layouter. Här la jag på maskerna och sprayade innan jag satte dit papper och foto. Man kan även med fördel spraya på möstrade papper för att få fram olika läckra detaljer och effekter. Som vanligt är det bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan göra.

Övrigt material på denna är: Papper från Crate Paper och Maja Design, journalingkort från Jillibean Soup, blomma från Prima och nålar från Maya Road. Titeln av thickers samt stämplarna fanns i mina gömmor.

Hoppas jag kunnat ge lite tips och inspiration till nya idéer. :o)

//Susanne

Magnolias nya julstämplar

Butiken har fått in supersöta julstämplar från Magnolia och så fort jag fick dem i min hand var jag ju givetvis tvungen att skapa några kort:)

På detta kortet har jag använt den söta "Sittande tomte Tilda" Hon är målat med distresser. Även papperna kommer från Magnolia och de finns att köpa i butiken. Papperna heter "Wrapped Plaid" och "Wrapped". God Jul stämpeln är en Liten Tingla stämpel.


Här ser ni den söta Magnolia stämpeln "Tilda öppnar paket".  
De fina lite "bubbliga" blommorna finns att köpa i butiken. Stämpeln "julkramar" kommer från Liten Tingla.


Det var allt för mig denna gång.
//Liten T.

Minialbum från Maya Road av Pernilla

Denna gången är det dags att altra ett minialbum från Maya Road! (mitt första minialbum...:-)
Det blev ett album med 10 egna budord ( jag har inte kommit på alla själv utan fann dessa för längesedan, kommer inte ihåg var, men tyckte de var så bra att jag noterade ner de till att använda "någon gång" och nu var det dags!

Papprena är från Basic Greys julserie "Eskimo kisses" men jag tycker de är så snygga så jag använder som "vanliga " papper också! Har även använt vit bazzill och guldmetallicpapper från Inkido.


Först började jag med att måla alla kanter vita med akrylfärg.
Därefter tog jag en albumsida och "ritade" runt på de papper jag valt ut.
Sen klippte jag ut alla delar och limmade fast bakgrundspappret på varje sida... 
Därefter var det dags att skriva budorden och bestämma dekorationer mm...
Jag valde att ha det ganska sparsamt med dekorationer inuti för att albumet inte skulle bli för tjockt.


Så här blev första sidan!
Texten är utstansad med Qk, Chopstick, och sedan stickers.
Rosor och pearlmaker, cream. 


Detaljbilder:
   

Övriga dekorationer jag använt är från Maya Road, Qk, spets och pearlmaker.
Hoppas ni fick lite inspiration till att skapa ert egna minialbum!

//Pernilla