M som i Muffins


För några veckor sen hade vi DT kväll på arkivet,vi delades in i 3 grupper och skulle fylla skylt fönstren, efter tema: bröllop, konfirmation/student och morsdag/muffins. Jag var i muffins gruppen som synes ;) Jag satt brevid en stora skärmaskinen och hade 2 stora lådor med pappers "rester" brevid mig, så jag försökte köra recycle scrap.
I vår grupp valde vi att utgå från en bild, färgerna var ganska starka pasteller. Det var en kul utmaning och då det var en annons för scrap-saker fick man också inspiration om former och vikningar. Utmana dig själv nästa gång du ser en fin bild!


Först ut är ett kort med rub-on. Jag föll pladask för de vita muffinsen som Tarja la fram och de så knapp bradsen är ju tok söta! Kort stommen är en vit metallic och det gröna pappret är dotted Cardstock. Tyll har jag försökt få in i mitt scrappande länge, och nu kanske spärren har släppt :) Denna rosa passsade perfekt in i konceptet.


Sen blev det ett kuvert till lilla mor, kanske för biobiljetter eller presentkort på spa, eller varför inte på Arkivet :)
Kuvertet är en färdig stomme, som jag bara har dekorerat, med band, rubons och en liten tag.
Jag hade lite svårt attlägga ifrån mig muffins rubonsen å sen bidde ett gäng här med. Tagen är stansad med spellbinders scalloped oval och stämplade med "mors dag" stämpel, som jag sen embossat med ett härligt Barbie rosa pulver. Toppade det hela med en liten pappers blomma,(finns att köpa styckvis) med en sån där söt knapp brads. *love*
Sist ut var en presentpåse. Dragspels "blomman" i botten är inspirerad av annonsen och klippt med mönster sax. Du har säkert en längst ner i lådan, annars vet du vart de finns att köpa ;)
Kanten på påsen har jag stansat och sen satt en avvikande Cardstock bakom för att framhäva hålen, annars kan man till exempel trä ett band i.

Beroende på hur du trär i bandet kan du får fram prickar eller ränder. Enkelt och fint!

Det var allt för denna gången, nu skall jag ut i det underbar sommar vädret, det är karneval dax i Göteborg!
/Kram Caisa

Vimplar

Då var det min tur att visa vad jag pysslade med på den mycket trevliga DT-träffen i april.
Det har varit väldigt populärt ett tag med vimplar av olika slag och nu fick jag prova på att göra några till Arkivets skyltfönster. Eftersom temat var mamma så blev det inte så svårt att bestämma vad det skulle stå på vimplarna.
Alla vimplar är uppbyggda på samma sätt med orange stomme av cardstock och sedan en röd eller rosa ram till det mönstrade pappret.

Det rosa pappret med vita prickar kommer från Inkido.Det här mönstrade pappret heter "Saturday girl friday" och kommer från Cosmo cricket.

Vill i se hela raden av vimplar så får ni inte glömma att kika i skyltfönstren nästa gång ni har vägarna förbi Arkivet ;)
Hoppas ni får en trevlig helg!

/ Therese L


Receptask från Pernilla....

Ja, temat skulle ju vara bakelse (i mina öron cupcakes...ni som kollar min blogg emellanåt förstår nog ;-)) och jag var sugen på att altra en ask så det fick bli en receptask helt enkelt! Eftersom jag ÄLSKAR prickigt (och många andra med mig har jag förstått...;-) så valde jag att klä asken med Inkidos rosa papper med prickar på.
 

Jag stansade ut 2 scallopedcirklar med Spellbinders och stämplade dit "Muffinsreceptet" på den vita mindre cirkeln.  Nedanför stansade jag ut 2 blommor med Retroblomman (Inkidopapper) och fäste 2 underbart söta pappersrosor i mitten och lite halvpärlor. Ordet "recept" är utstansat med Qk.


Runtom asken stansade jag en vit bård med Fiskars stans och limmade sedan dit.

Tack för mig! ~Pernilla ~

[Muffins- och morsdagkort]

Hej hej
Som Tarja redan har nämnt ,hade vi en DT-träff i april då vi skapade tillsammans.
Och det är alltid lika roligt, man lär sig nått nytt,får en massa nya tips, umgås med likasinnade och sist men inte minst den supergoda maten Tarja alltid fixar.
Vi blev uppdelade i grupper för att dekorera ett fönster var med olika teman. Jag valde att göra muffins- och morsdag kort.
Och här är mina alster:

Underbart mönstrat papper från MME - No Worries Content Circles , textstämpel från Reprint, muffinsen är en gnuggis från Maya Road, lite tyll och punchinella. Snabbt, smidigt och väldigt lätt.

Här är pappret MME- No Worries Content Circles igen, me like! Jag har vikt 2 pappersremsor som en servettvikning, gjort hål med håltång längst in mot mitten och trätt en tråd igenom som stadga. En cirkel från pappret är utklippt och fastsatt med några gluedots. Och vips, så har man en färgglad bordsdekoration!!

Och sista kortet ut är:

Här har jag använt fram och baksida på Imaginisce "Sweet satin ribbons", grönt band, självhäftande halvpärlor, textstämpeln från Arkivet är embossad med Palm Green.
Allt kan även ses i skyltfönstrer på Srkivet

Glöm nu inte av era mammor på söndag!!! :)
Japp, det va allt från mig för denna gången.
Tack för titten, men se till att titta in i den fysiska butiken så ni inte missar något.
//Petra

Crate Paper sponsorpaket

I förra veckan var jag på en träff med hela designteamet för inspirationsbloggen Veckans skiss. Tarja på Arkivet var gullig och sponsrade träffen med ett stort paket nya härliga papper och dekorationer från Crate Paper, color core cardstock samt alfabet från Maya Road. Vi valde att alla tolka samma skiss med dessa papper och såhär ser min layout ut.Titta gärna in HÄR på Veckans skiss för att se resten av teamets tolkningar med dessa fina papper som såklart finns att köpa hos Arkivet.

Tack igen till Tarja för bidraget!

Susanne H

Pysselkväll med DesignTeamet!

En kväll i april hade vi en härlig pysselkväll med DesignTeamet! Deras uppgift blev att bilda grupper för att sedan fritt få skapa och skylta de stora härliga skyltfönstrena som vi har i butiken.

Tema på fönsterdekorationerna var Fönster 1: Mamma/bakelse Fönster 2: Examen/konfirmation Fönster3: Bröllop.
Det tog inte många minuter innan tjejerna var i full gång med att skapa!!

Vi kommer med start nästa vecka att visa upp ett fönster i taget. Varje fönster får en vecka på sig i bloggen. Bor du i Göteborg eller har vägarna förbi så titta gärna en extra gång i skylten.

TUSEN TACK till er som gjorde detta. Jag tror aldrig vi har haft så fina skyltfönster:) 


En variation på stämplar och papper

Japp, då är jag sist ut för den här omgången. I mitt DT-paket fanns en stor variation på stämplar från Liten Tingla, reprint och Hero Arts. Mönstrade papper från SassaFraslass, Imaginisce och Autumn Leaves.

Nu är det ju snart dags för morsdag och här har jag skapat ett kort helt utan stämplar.
            
Jag har använt fram- och baksida på ett mönstrat papper från SassaFraslass.
Blomstruten är framsidan av pappret som jag rullat ihop till en såndär gammaldags godisstrut och fäst med dubbelhäftande tejp. 
Blommarna är också fästa med dubbelhäftande tejp.
Bokstäver utstansat med QK Chandelier och så va det ju ett måste med halvpärlor från Kaiser.    
                                                                                                                                                                                                                                                       
Det mönstrade pappret är från Imaginisce, nallen från Reprint är stämplad med Mementodyna och färglagd med mina älskade ProMarker pennor. Textstämpeln är från Liten Tingla och stämplad 2ggr för att få en skuggning.

Ett superhärligt färgsprakande papper från SassaFraslass, hjärtanstämpeln, från Liten Tingla, är stämplad med Versa mark och embossat i guld.

Mönstrat papper från Autumn Leaves, blomringen är utstansad från en QK die. Bakom den har jag fäst pärlemopunchinella. Den lilla söta figuren, från Reprint, är stämplad med Mementodyna och sen målad med ProMarker.
en har jag använt stickers till "Grattis" från Making Memories.

Alla stämplar är från Liten Tingla, färglagda med ProMarker. Stjärnan i cirkel är stämplad med Versa Mark och sen embossade i Limegrönt.

Även här har jag använt fram-och baksida på ett papper ifrån Imaginisce. Den lilla ticket stämpeln är från Liten Tingla.
Tanken här är att du ska snöra upp bandet och ha en liten hälsning inuti paketet. Ytterligare en överraskning *LER*

Här komer ytterligare kort jag gjort. Bilderna är klickbara för större alternativ.


Nu är jag klar, så Tack för den här gången. Det kommer säkerligen mera snart igen *LER*
Och tack för att just DU kikade in här.
Glöm inte att springa in på Arkivet och frossa i dom farligt fina papprena som kommit in från S.E.I., Crate Paper och Imaginisce.
Det har ju även kommit in en hel del fina stämplar, dekorationer mm.

Ha en härligt skön vecka
//Petra
                                                           

Little yellow bicycle....

Fick några härliga papper från "Little yellow bicycle" (Loveletters) som är ett nytt märke för mig. Papprena är dubbelsidiga så man kan variera de hur mycket som helst!
Först ut är ett Grattiskort åt det "kärleksfulla" hållet...


Hjärtan är utstansade med Cookie Cutter- Rev.
Stämpeln är från Liten Tingla.
En LO med min guddotter Ebba:

Texten är utstansad med QK (Maddie Anne)
Stämpel från Liten Tingla
Underbara Mullberryrosor som också finns på Arkivet.

      

och sist ut: En altrad Magnum-ask!

Även denna med papper från Litte yellow bicycle och underbara Mullberry rosor.
Stämpeln är utstansad med dies från Spellbinders.
Blommorna är utstansade med Retroblomman-stans.
En av blommorna är "embossad" med prickar i CB.
Bandet är ett ursnyggt "elastiskt" band, också det från Arkivet.
Voilá! Ja som ni ser så är Magnumglassen inte kvar i... :-))

Tack för denna gången!
~Pernilla ♥~

My Mommy and Me, del 2

Jag fick ut riktigt mycket av kitet denna gången. Här kommer resten:Som bas har jag använt ett av papprena från Prima (My Mommy and Me-serien). Den orange cardstocken med färgad kärna har jag skrynklat ihop och sedan har jag filat med sandpapper på den. Trädet är stansat med quickutz och chipboardhjärtat är målat med rosa metallic akrylfärg. Journalingtagen kommer från Maya Road och finns i butiken och det gör också de söta blommorna och det blå organsabandet. Den gröna pappersfrillsen kommer från Doodlebug design och titeln är stickers från American crafts (båda privata).Här är en layout på min lilla tjej när hon för första gången skulle smaka puré. Vit cardstock från Bazzill samt mönstrat papper med glitterdetaljer från Prima. En transparent fågel från Maya Road och en biljett från Jenny Bowlin Studio samt en nål och en rubon fick stå för dekorationerna. Allt från mina privata gömmor. Titeln är av stickers från KI Memories.
Sist ut är ett enklet kort av lite rester. Åter igen har jag använt den orange cardstocken med färgad kärna. Även här har jag filat på den. Denna gången satte jag "baksidan" fram, den är lite slätare i strukturen. En bit filtbård, en vitmålad chipboard och remsan "hej" från min Dymo och sedan var det klart.

//Susanne H

Klubbkväll på Arkivet

Onsdagen den 6 maj kl 17-20
har vi vår klubbkväll i butiken på Lilla Kyrkogatan 3 i Göteborg.

Till denna kväll är alla välkomna!

Vi plockar som vanligt fram något kul som ni får skapa och ta med er hem gratis. Kan viska lite att temat blir lite mer åt Tim Holtz och Rangers produkter:) Vi har ett helt bord fullproppat med nyheter därifrån.

Vi bjuder även på fika under kvällen och så har vi erbjudanden på många produkter i butiken som bara gäller under denna kväll.


Hoppas vi syns!


Transparent die cuts

Den här gången innehöll mitt DT-paket "Tabbed book and more - transparent die cuts" från Fancy Pants.
Det är diverse figurer, till exempel hjärtan och stjärnor, som är gjorda av tunn plast och dom är verkligen användbara! 
Det här setet innehåller också ett clear album och det var att skapa något av det som var mitt uppdrag den här månaden.

Jag har inte gjort något sådant album tidigare och märkte snabbt att det krävdes lite mer planering av mig för att få det att se bra ut. Istället för att tänka på en sida i taget som jag annars gör fick jag fokusera mer på albumet som helhet men oj va roligt det var!!Jag har också använt die cuts från setet som dekorationer och dom har jag målat med akrylfärg eller promarkers vilket ger lite olika resultat. Akrylfärgen blir mer heltäckande på plasten medan de bitar som målats med promarkerpennan blir mer genomskinliga.
Här är ett exempel från albumet där man ser att jag försökt bygga upp en sida med dekorationer så att det ska gå att dekorera likadant på motsatt sida.

// Therese