Lite SassaFraslass och Primas....

Nu var de min tur att visa vad jag har gjort med  SassaFraslass nya papper....
Den första layoutern visste jag med engång vilket kort jag skulle ha till detta pappret, de passade så bra ihop tycker jag. Jag använde en mycket stor bit av de mönstrade SassaFrasslasspappret Nästan hela, för de var så svårt att välja bort något på pappret. De lilla jag klippte bort tog jag tillvara på,  klippte ut luftballongerna och lite moln och satte dem på 3-d kuddar. Ruggar och chalkar gärna kanterna för att få lite mer liv i layouterna. Av bekvämlighet använde jag thickersalfabet :) och lite stickles-glitter. Jag blir så glad av alla härliga färger. Liksom dessa två på kortet *L*  Rasmus och Simson


Den andra layoutern blev en sådan där ni vet, när man inte riktigt får till den med engång. Denna  har jag ändrat många gånger :) Även här har jag använt SassaFrasslass papper + enfärgad bazzill. Lite vitakrylfärg i kantern.Texten är Quickutz Diesel och en mening  med hjälp av dymo  och häftapparat (båda två är gammalt hederligt "verktyg" man använde hemma mycket förut) Fancy pants rub-ons finns flera olika, väldigt roliga och lätta att använda.Band och knappar + lite vit penna.


Nu var de dax att sätta händerna i Primas härliga färgstarka papper, passar mig JÄTTE bra då jag älskar mycket färger. Det var Väldigt enkelt att använda dessa härliga  papprena De behövs inte så mycket bara lite härliga dekorationer. Så blir de en toppen skön layout om jag får säga de själv :) 
"Love" har jag använt mig av Prima papper, enfärgad bazzill, primasblommor (sååå underbara), en Blommjourlingstämpel och chalkade kanter.
 

På "Busig och söt"  Har jag oxå tagit vara på och använt hela primapappret (gillar de massor) Tagit lite Corecolerpaper som fotomatta och rivit av lite, ville få de lite busigt :) liv i layoutern. Har även här använt mig av akrylfärg/dabbers och band, blommor, brads, BLADnålar, vit och svart penna. Toppen på allt, så har jag använt mig av HeroArts grodstämpel - de hör inte till vanligheterna hos mig. Men jag har lovat mig själv, att jag ska göra de oftare, jag  tycker de e sååå fint när andra använder stämplar på sina layouter. Denna grodstämplen passade så bra till denna layoutern. Den lilla busiga valpen var mer som en groda en valp *L* Texten är Quickutz Kakiskuggor.

Ja de var lite från mig för denna gången. Ha de gott, så ses vi en annan dag //Nancy

Klubbkväll

Klubbkväll måndagen den 30 mars kl 17.00 - 20.00


Vi kommer att ha många erbjudanden under klubbkvällen bl.a så kommer vi att ha kanonerbjudanden på vissa av QuicKutz diesen!! 


Ni kommer under denna kväll att få göra fantastiskt fina kort som ni får ta med er hem kostnadsfritt.


Vi kommer även under kvällen att dema hur man använder Spellbinders diesen som är så otroligt populära.

Självklart bjuder vi på fika under kvällen!


Minialbum

Jag fick äran att vara kvar som DT för Arkivet ett tag till! Tack!
Mitt DT-uppdrag den här månaden var att göra något jag älskar - att altra ett minialbum! Albumet heter "mixed layer book" och kommer från Maya Road.
Jag valde att göra ett album om mig och mina äldsta vänner. Inte äldsta åldersmässigt sett men vi har varit vänner och följts åt i ca 20 år nu.
Alla papper i albumet är från Paper Lofts serie "Slug bug", en serie med mjuka och dova färger.För att få en helhet genom albumet använde jag samma mönstrade papper två gånger och i samma ordningsföljd.  Alla sidor är också dekorerade med samma slags dekorationer.
Bokstäverna i ordet "vänner" är Thickers.
Den bokstav ur ordet "vänner" som finns på varje uppslag återkommer på den vänstra sidan i form av ett ord som beskriver vår vänskap. På detta uppslag blir det "Älskade vänner".
Papper
vänster sida: "Jennie"
höger sida: "Megan"
Orden på vänster sida av uppslagen är samma font som Quickutz alfabete "Storybook" 4x8, här lite förstorad och utskurna med sillhouetten.
Papper
vänster sida: "Jaime"
höger sida: "Jaime"
Fotografierna i albumet är tagna vid tre olika tillfällen. För att få en bättre helhet och för att de bättre skulle passa ihop med varandra och pappren valde jag att göra dem svartvita istället för i färg.
Papper
vänster sida: "Megan"
höger sida: "Kris"Fåglarna i olika storlekar som pryder varje sida kommer också dom från Maya Road.
Grenarna bakom varje fotografi är utskurna med sillhouetten.
Femte och sista uppslaget i albumet har även den samma upplägg som tidigare.
Ramarna eller fotomattorna bakom fotografierna är även dom utskurna med sillhouetten men finns som Quickutz die och heter "recipe card"
Blommorna som pryder varje uppslag är gjorda med knappar och tyll.


Det var allt från mig för den här gången!
På återseende!

// Therese L

Swingin it med Sassafras

Jag fick mitt första DT kit från Arkivet härom veckan. Tack för förtroendet! Det var underbara papper från Sassafraslass.
Eftersom jag just nu har dille på rörliga kort började jag med 2 sånna.Detta pappret  heter Vintage yummy /blossomed. Här har jag skurit ut en liten fåra och monterat blomman på små mynt med 3D kuddar emellan så den kan rulla fram och tillbaka.Även det blommiga pappret sitter på 3D kuddar för att mynten skall kunna röra sig fritt. Sen har jag dekorerat med lite knappar på kanten.


Detta pappret heter Anthem /Sing loud. Det blev ett pop-up kort. Här har jag gjort en  ficka, där jag skurit ut en flik, som jag bigat på 3 ställen (så den viker sig snyggt och lätt) I ändan på fiken sitter det fast en tag kant i kant  när man drar i tagen åker fliken och motivet i mitten upp.Tänk på att bara fästa motivet i nedre delen. . Den fina ugglan är från Hero arts. 

    
Den roliga piano kanten på Anthem/sing loud inspirerade till detta kortet. Fågeln är från Hero arts och är målad med akvarell. Texten är från Quikutz och heter rollerskate.
Jag associerade vintage yummy /blossomed med sommaräng och kunde inte låta bli att göra ett retro kort..bilden är från en gammal kalender, blommorna är utskurna från sassafrass tags och satta på 3D kuddar.


Som den gottegris jag är och som en liten bonus blev det ett omslag till en tablett ask med. Fågeln var ju bara för söt. Passar fint på påskkort eller på en liten påskpresent med!

Det var all för denna gången !
Kram Caisa

Testar Måndagstestet igen:)

Förra veckan fick vi tyvärr ställa in Måndagstestet som var det första pga sjukdom.
Nu försöker vi en gång till!


Vi inför alltså måndagstest i butiken!
Varje måndag mellan kl 16.30-17.30 testar vi olika produkter.

Det är allt mellan himmel och jord som kommer att gå igenom vårat förstoringsglas. Tanken med dessa testdagar är att få svar på vissa frågor - "jag undrar om det funkar att använda denna sak så här?" Nu kanske du kan få svar på några funderingar:)
Det kan ju vara så att vissa måndagarna krockar med andra aktiviteter i butiken såsom klubbkväll, kurs mm. Kolla på vår hemsida på måndagar eftersom vi lägger ut information om måndagstestet är inställt just den dagen.


På måndagstestet så är det alltså endast test och demo av produkter, inget eget skapande. Det är det däremot på vår..................

Välkommen på fösta testet måndagen den 23 mars då vi kommer att testa akrylfärg och chipboard!

Paperloft, Fancy Pants m.m

På kryssningen fick jag många olika papper att skapa med och jag kastade mig med iver över materialet och det blev en liten hög färdiga layouter när jag var färdig. Vilken tur att ni tyckte om mina layouter! Jag har skapat med papper ifrån Paperloft, Fancy Pants plus massa härliga dekorationer.

Paperloft är ett härligt företag med papper i finstämda färger. Deras papper finns i både rosa, blått, gult och grönt. Det är prickar, ränder och läckra bilar. Idag visar jag två layouter med dessa papper och lite senare kommer det flera.

Här har jag använt två smala remsor tillsammans med ett läckert turkost band. De mönstrade papperen tar upp bakgrundsfärgerna på fotot och jag ville ha kontrast med rosa cardstock och turkost band.Här fick det gröna papperet med prickar utgöra bakgrund. Fotot på min sons istappsfynd fick stå för sig själv. Jag har ramat in det med svart titel och två svarta band: det ena en fantastisk spets och det andra ett plastband från Maya Road.Fancy Pants senaste papper är lekfulla och färgglada. Det gröna papperet är en baksida till On a Whimsy Rainbow. De rosa och gröna är baksidor från serien Delight. Blomman med hjärtat fick jag inspiration till från ett av journalingkortet till serien Delight. Det är roligt när härliga produkter inspirerar till eget skapande. Jag har veckat papper till en bård - att vecka papper är ett enkelt sätt att skapa 3D effekter på sin layout. Som blad på blomman har jag använt grön tyll. För att fånga upp det gröna så klistrade jag dit några gröna knappar.Fancy Pants har till varje serie ett papper med journalingkort och kort med citat på. De är helt underbara och oftast räcker de som dekoration och titel. Happy sammanfattar bra min dotters känsla på sin gympa. Jag ramade in hela layouten med brun cardstock. Jag gjorde samma sak med journalingkortet och den utklippta fågeln för att binda ihop layouten.Ett papper som det är kan vara svårt att scrappa men man kan också göra väldigt enkla layouter med det. Här har jag scrappat ett vardagsfoto från en kväll hos goda vänner. Det är foto och journaling vilket räcker. Eftersom papperet är så mönstrat i sig så blir ändå sidan väldekorerad.Om man vill kan man scrappa helt utan mönstrat papper. Det räcker med cardstock och lite dekorationer. Här har jag lekt med tyll, punchinella, primablommor och brads. En titel i rött för att fånga upp färgerna från tröjan blev pricken över i:et.// Malena

"On a whimsy"

Jag är så glad över att få vara en del av designteamet och jag vill tacka Tarja och alla på Arkivet för förtroendet! :o) 
I mitt första DT-paket har jag jobbat med nya papper från Fancy Pants. Serien heter "On a whimsy" och den är härligt sprallig och färgglad.På denna layouten har jag satt på två foton och dekorerat med lite svart spets, en söt virkad fjäril och en chipboardkanin från Maya Road (Nature Keychain Set). Allt finns i butiken.  Rubriken är stansad med Jolly från QuicKutz. Storlek på layouten 12x12 tumHär har jag använt baksidan av ett mönstrat papper som bas. Ett journalingkort är dekorerat med några halvpärlor och instucket undet fotot. De blå blommorna är utstansade med Flower border die och rubriken med alfabetet Moonlight, båda från QuicKutz. Storlek på layouten 8,5x11 tum (letter size)
På denna layouten har jag utgått från grön cardstock som bas och sedan har jag klippt ut swirlarna och cirklarna från pappret "Catch a wave". En del av dem satte jag på 3d-kuddar för att få en djupare effekt. De svarta prickarna är gjorda med svart Pearlmaker. Det är flytande pärlor på flaska som är jätteroliga att jobba med. Man trycker helt enkelt ut en så stor färgklick man vill ha. Detta stelnar sedan på 30-40 minuter. Finns i butiken. Rubriken har jag skrivit med stickers från Jenni Bowlin Studio, Chalkboard alpha (privata). Storlek på layouten 8,5x11 tum (letter size)
Här har jag först satt på två smala pappersremsor på cardstock, sedan klippt ut ett av journalingkorten från pappret "Cards" och stuckit in det lite bakom fotot. Sedan har jag dekorerat med grönt band och lite blommor från Prima.  Rubriken är skriven med stickers Mini shimmer alphas från Making Memories (privata). Storlek på layouten 12x12 tum.
Ett par kort blev det också. Texten har jag skrivit för hand. Storlek 15x15 cmCirklarna är utklippta från pappret "Happy" och en del av dem är satta på 3d-kuddar för att få lite mer liv i kortet. Texten är skriven med dymo.

Tack för titten!
//Susanne

DT presentation av Pernilla

Och i samband med att Pernilla visar upp allt det fina hon har gjort nedan så passar vi även på att presenterar henne:Jag heter Pernilla och bor strax utanför Gbg med min sambo och vår lilla hund Milou.

Min "kortstil" kan vara allt från "stilrena" till lager på lager beroende på material, ändamål och även humör...


Mina favoritfärger växlar mycket efter årstid och humör. Under hösten är det mycket brunt i olika nyanser. Våren och sommaren gärna starka färger eller mer "romantiska".


Min inspiration får jag av alla vackra, papper, stämplar och dekorationer men framförallt skisser och andras alster som man kan hitta på olika bloggar. Även om jag älskar att surfa runt och kolla nyheter och trender så kan jag ärligt säga att jag inte hinner testa hälften...Det är det som är tjusningen (och kanske ibland frustrationen? ;-) med denna hobby - man blir aldrig färdig och kan alltid utvecklas!


När jag inte gör kort/scrappar pysslar jag säkert med något annat ;-), umgås med familj och vänner, myser med Milou, läser eller hänger vid tv:n eller datorn...


En av de roligaste sakerna med att vara DT är när man får en utmaning att vara kreativ med material som någon annan valt. Ibland blir det med saker som är precis ens egna stil, ibland med saker som tvingar en att tänka utanför 'ramarna'.

Grattis, kram och njuta!

Nu är det dags för mina första DT-alster för Arkivet! Tack till er på Arkivet för förtroendet!
Först ut är ett Grattiskort:
 Kortstommen är ett jättefint brunt kort i "handgjord" stil. Jag har "ruggat" upp kanterna på ett beige papper från Basic Grey och färgat in kanterna med Versa Magic (Gingerbread). Därefter är det Mullberrypapper med swirls och glitter och två sidenband som dekoration. Swirlstämpeln (Hero Arts) är embossad med brunt embossingpulver. Pärlorna är gjorda av Pearl Maker (creme), som är SÅÅÅ rolig att använda! Blomman från Maya Road, fick en söt fjäril på sig. Samtliga produkter finns på Arkivet. Grattis är stansat i alfabetet "Chopstick".

  


KRAM
Nästa kort kommer här:
                                         

Beige papper från Basic Grey som jag även här "ruggat" upp och färgat in med Versa Magic och chalkdynor. I mitten är det ett Coordinationspapper som var väldigt spännande att prova (nytt för mig). Jag torrembossade det i CB och därefter sandpappra försiktigt på det upphöjda så det blev en annan nyans. Kramstämpeln, från liten Tingla, är stämplad med Adirondack-dyna (Espresso) och därefter utklippt och fäst med fästkuddar. Spets och Pearlmaker som dekoration. Allt material finns att köpa på Arkivet.

                                                              

LO- Njuta
och till sist min LO:
                                           

Pappret som är använt till LO:n är ett jätteläckert och vackert papper från Prima, "Sew Cute" som har broderade detaljer. Fotot är infärgat i kanterna med olika dynor. Blomman och den söta nålen finner du också på  Arkivet. Rubriken är dymo och alfabetet Stardust.
         Kram och tack för denna gången!   //  Pernilla ♥

Måndagstestet

Måndagstestet!  INSTÄLLT pga sjukdom!


Vi inför nu måndagstest i butiken!
Varje måndag mellan kl 16.30-17.30 testar vi olika produkter.

Det är allt mellan himmel och jord som kommer att gå igenom vårat förstoringsglas. Tanken med dessa testdagar är att få svar på vissa frågor - "jag undrar om det funkar att använda denna sak så här?" Nu kanske du kan få svar på några funderingar:)
Det kan ju vara så att vissa måndagarna krockar med andra aktiviteter i butiken såsom klubbkväll, kurs mm. Kolla på vår hemsida på måndagar eftersom vi lägger ut information om måndagstestet är inställt just den dagen.


På måndagstestet så är det alltså endast test och demo av produkter, inget eget skapande. Det är det däremot på vår..................

Välkommen på fösta testet måndagen den 16 mars!


Basic Grey Marrakech

Åh vad spännande, mitt första inlägg som DT för Arkivet. Jag är så glad att jag har fått denna chansen. Tack snälla Tarja, Malin och resten av Arkivetgänget!
Fick ett underbart DT paket bestående av papper från Basic Greys serie Marrakech och underbara dekorationer från bla Maya Road.

Här på min första layout ser ni min yngste son Oskar. Här har jag använt ett brunt och blått cardstock, Basic Grey Marrakech "Cardamon" samt ett underbart orange tygaktigt papper som jag inte vet vart det kommer ifrån men det finns i butiken:)
De underbart söta små ugglorna kommer från Maya Road. Det gör även swirlen, som jag har färgat med dabbers från Adirondack. Journalingtagen är även den från Maya Road och alfabetet är thickers från American Crafts. Allt finns i butiken.
Jag älskar cirklar och kunde inte låta bli att måla en egen cirkel på denna layout. Jag har även sytt lite sick sack söm precis ovanför ena ugglan. Blomman har jag stansat ut med min retrostans.


Här är en liten detaljblid på ugglorna och swirlen. De vita prickarna på swirlen samt vita strecken på bokstäverna är vit sakura gel penna.På min andra layout har jag använt mig av en grön cardstock, Basic Grey Marrakech Darjeelings, Cardamon, Orchid Oolong samt Sencha. Journalingtagen samt lövnålen är från Maya Road. När jag gjorde den stora runda cirkeln så lade jag en tallrik som mall och skar sedan ut formen med min hobbykniv. Efter det tog jag min scallop sax och klippte runt. Blommorna är återigen utstansade med retrostansar. På blommorna har jag satt halvpärlor som dekoration. 35 är utstansat i dekorgummi med Quickutz Abagail Grande och de små bokstäverna är Tiny Alphas från Making Memories.
Allt på denna layout utom dekorgummit samt halvpärlorna finns i butiken. 


Och en liten detaljbild.


Fick även gjort ett kort av de fina papperna. Har använt mina scalloped circles spellbinders till cirklarna. Stämpeln "Kärlek" är från Liten Tingla och finns i butiken. De vita små prickarna runt ena cirkeln är vit pearlmaker.


En detaljbild där man bättre ser att jag har använt vit pearlmaker.
 
Hoppas ni alla därute får en fin onsdag!

Kram från mig//Therese H ♥

Making Memories Flower Patch

Jag har fått möjlighet att testa Making Memories härligt våriga serie Flower Patch som mitt första DT-paket.
Det första jag gjorde var att göra ett kort.

Jag blev inspirerad av bokstäverna som är ett av Quickutz  nya 4X8-alfabet, Disco. Det mönstrade pappret är från MM och det andra från deras Journaling book. Den lilla rutan från Maya road. Jag hade först skrivit våren är snart här, men det blev inte så bra som jag tänkte att det skulle bli och då är det ju tur att man kan sätta över med något!

Nästa blev en LO.

Mönsterpappret är med i Flower Patch. Alfabetet är ännu ett av QK nya 4x8-alfabet, Chevalier. Under kortet har jag stämplat med clearstamps från Autumn Leaves och på vänstersidan sitter det lite punchinella och band. Kortet från vårt bröllop i augusti.

Nästa LO såg jag nästan framför mig när jag fick fjärilspappret.

Såhär blev denna LO till:


Jag la fram de papper som jag skulle använda. Försökte komma på vad som skulle kunna matcha samt vilka dekorationer som skulle passa till.

Jag la allting så som jag ville ha det på ett ungefär.

Dubbelhäftande tejp på allting så att jag kan montera ihop det. Lite fluid chalk på innan det sätts fast.

Jag fyller på med lite dekorationer. Funderar på vilken titel jag ska ha och bestämmer mig för Växa. Den svarta, runda cirkeln trycks in under kortet. Ett litet band runt E:et, datum med dymo osv.

LO:n är klar, trodde jag. Efter att den hade hängt ett tag och jag tittat på den så satte jag dit lite tejp med linjalstreck på som ni kan se på den första bilden. Det saknades något litet och det blev pricken över i!

Två småkort av spill gjorde jag med

Båda väldigt enkla, men bra kort att ha vid något tillfälle. På det högra kortet har jag använt ett blad från Journaling book och sedan klippt ut fjärilar från det mönstrade pappret.

Till sist blev det ännu en bröllops-LOÄven denna ganska enkel, men det mönstrade pappret räckte gott och det runda formen gör att det blir annorlunda.
&:et sitter mellan ett h och ett k från Maya Road. Även figurerna är från Maya Road. Jag har använt ett blad från Journaling Book men klippt bort lite av det så att det blev en lite mindre bit kvar.


Det var ett trevligt paket och färgerna är lätta att matcha med varandra i serien.

// Hanna Tjörnhed

Platser kvar på onsdagens Scrapkurs

Vi har platser kvar till Scrapkursen nu på onsdag den 11 mars kl 18.30-21.30


Mer info hittar du på www.arkivetdesign.se under kurser/ Scrapkurs.

Anmälan gör du på
tfn 031-711 37 73 eller tarja@arkivetdesign.se 


Bilder från Scrapkryssningen

                                        
Nancy har huvudbry över alla påsar som ska packas:)


                                        
Petra i full gång med att ladda upp butiken inför kryssningen!


             

Deltagare i full gång med kurserna!!

Fler foton kommer...............

Lite mer från kurserna på Scrapkryssningen

Här kommer foton på de tre andra kurserna som var på kryssningen.

Först ut är Mikaelas kurs, tyvärr så blev Mikaela sjuk så hon kunde inte följa med. Vi hade dock turen att få med Therese som tog över alla hennes kurser förutom den första som Anna hoppade in på. Så här fina bandlådor skapades det på denna kursen:


Denna kurs sponsrades av Maja Design och Creative CompanyNär vi ändå är inne på Altered Scrap så gjorde Anna två underbara ting att få lite ordning i kaoset med:


En härlig förvaringsbyrå gjord med tändsticksaskar!

Post-it förvaring så du kan hålla ordning på allt du ska komma ihåg:)

Kursen sponsrades av Inkido och ArkivetSedan skapade Malin D en härlig sommarlayout som gör att man riktigt längtar till sommaren!!


Kursen sponsrades av Metalimo, Fiskars och Arkivet

Imorgon, om bara jag får igång kameraöverföringen:) så kommer det lite bilder från själva kryssningen


Tusen tack!!!


Vilken helg!! 132 förväntansfulla (120 deltagare och 12 "arbetare") samlades i fredags eftermiddag för att äntligen dra igång Sveriges första Scrapkryssning.

Och vilken kryssning det blev!

Allt klaffade precis som det skulle: kurserna blev nog bättre än vad vi hade förväntat oss, deltagarna ja, herregud så kul vi hade med er:), kanonväder, god mat.....
Listan kan göras hur lång som helst.

Jag vill ännu en gång tacka alla er som var med på denna kryssning och jag hoppas att ni hade lika roligt och lärorikt som vi som arbetade hade!

Till er som inte var med denna helg vill vi visa lite bilder från det fina som deltagarna fick göra.

Eftersom det är så mycket fint så visar vi från två kurser idag, två imorgon osv. Sedan lägger vi även upp bilder från själva kryssningen på fredag. Kanske just DU är med:)

Så här fint skapades det under Jenny Sandbergs kurs:

Kursen sponsrades till största delen av Scraphouse och Arkivet.


Och så här fint lärde Lina Tannerfalk deltagarna att göra:Lina gjorde även ett kort av spillbitarna. Tyvärr har vi inte foto på det men det kanske dyker upp i bloggen framöver.
Linas kurs var still största del sponsrad av Reprint och Arkivet