My Mommy and Me, del 1

Häromveckan fick jag ett DT-paket med papper från Prima, serien My Mommy and MeDet första satte jag saxen i och klippte ut alla roliga detaljer. Jag stansade också ut ett par quickutz-blommor och dekorerade det hela med knappar och blingstenar som jag hade hemma i gömmorna. Bandet och den snygga journalingtagen från Maya Road finns hos Arkivet. Titeln är stansad med alfabetet DISCO från quickutz.
På denna layouten har jag först sprayat med blå mistfärg på vit cardstock innan jag satte dit foto och papper. De gröna filtblommorna är klippta från en bredare bård, hjärtanen är klippta på frihand från ett rosa blingcardstock och de söta frimärksstämplarna kommer från Maya Road.
Till detta kortet har jag använt brun cardstock som bas och sedan Primas papper. Den gröna ramen är en chipboard från Fancy Pants som jag målat med akrylfärg och ugglan är stansad med quickutz. Den söta blomrankan och den svarta spetsen finns att köpa i butiken. På insidan har jag satt en ruta med orange cardstock. Det speciella med denna är att den har en kärna i annan färg. Det blir snyggt att riva det och även att jobba på det lite med fil och sandpapper. Grenen som ugglan sitter på är ritad för hand.

//Susanne H

Maja min Maja..

Denna veckan har jag jobbat med papper från Maja design -Mina vänner. Väldigt ljuva och våriga. Först ut är ett fönster kort.
 Här har jag skurit ut ett fönster och satt i ett super tunt fiber papper. Genom fönstret kan man se det härliga körsbärs trädet från hero arts,som jag embossat i svart och färglagt med akvarell. Sen har jag dekorerat framsidan med lite bling från Kaiser och lite "stygn".
Jag hittade en super söt grädd förpackning som jag mallade av och vek ihop. Ganska pilligt med den lilla formen på hörnet men till sist så ;) Upptill stänger man förpackningen med små brads, perfekt som present för packning, ex till morsdag? Rosetten är gjord med hjälp av Quickutz och sen har jag lagt till lite mer av det flor tunna pappret i en volang bakom och lite söta ric rac band.Pappret heter Ulrika 8.Här har jag jobbat utifrån ett mini kuvert. Jag mallade av det på Majas fina papper -Ulrika 2. Kanterna är chalkade med med VersaMark, pinecone. Blommorna har jag gjort själv. Texten är skriven på ColorCore papper med Dymo och sen har jag slipat fram bokstävernamed nagelfil. Sen på med 3D kuddar och en chalkad ram.Här har jag jobbat med chipboard och Majas fina papper, Paula 4. Grunden är ett altar kort med nedsliten paneler på framsidan. Chipboarden har jag först målat med akryl, sen jobbat lite med pincone dynan och sen öst på UTEE Clear. Det ger en sån cool vattendropps effekt. Kommer absolut jobba mer med det.

Det var allt för denna gång... men vem vet kankse dyker det upp nåt mer  från detta ljuvliga kit...

Kram Caisa/ Zopika

Little Yellow Bicycle + Fancy Panths + QK

Little Yellow Bicycles romantiska papper är fantastiska och passar till det mesta i livet. Den här gången blev det både familjefoto, skridskor och en vanlig vecka. Tillsammans med dekorationer från Fancy Panths och QK blir det lätt och roligt att scrappa!Papper av det här slaget med mönster över hela gillar jag att behålla som de är. Det räcker liksom med den scrappingen som företaget redan gjort. Jag älskar papper med kollegieblocksinspiration som passar utmärkt till layouter som ska lite mer text. Jag har lagt till några vita blommor och röda knappar för att förstärka mönstret i papperet.


Fancy Panths har skapat härliga 12 x 12 ark med chipboarddekorationer. Jag har använt olika dekorationer från ett sådant ark. Jag har färgat de lite vita med en stämpeldyna och sen lackat de med krackeleringslack. Det fanns av någon konstig anledning ingen trea i arket men jag kunde klippa av en åtta och runda till lite. De små hjärtana är från samma ark. Jag har även sytt en ram med vitt runt för att rama in det hela lite.

En discobrud gör en av sina moves vilket passade perfekt till det härliga bandet. Ytterligare dekorationer är glitterstjärnor som är stickers från Colorbök och små chipboardstjärnor från arket jag nämnde ovan. Här jag lackat dem med vanligt 3D lack. Det svarta är en bit wellpapp som finns hos arkivet att köpa. Det är ett helt 12 x 12 ark.

På chipboardarket var det också en stor stjärna som jag målat vit med akrylfärg. Jag behöll layouten enkel och la till vitt genom bokstäver som är diverse thickers och en vit fotomatta. En glittrig stjärna fick vara med här också.

Papperen från Little Yellow Bicycle är dubbelsidiga och här valde jag en mer dämpad baksida. Jag gillar såna här småmönstrade baksidor för det är mer liv i det än bara cardstock. Mönstret är inte mycket mönster utan bara lite struktur men det är precis tillräckligt. Jag har dekorerat den här enkla sidan om min sons telefonvanor och kunskaper med en utstansad gren och uggla. Dessa figurere är QK -figurer där grenen är en revolutiondie och uggland en liten die till tången. Dessa figurer är så användbara och passar till vilken layout som helst. Jag har skapat lite löv på grenen genom gröna blingstenar.

Tack för titten!

// Malena

Inkido Götheborg

Fick ett härlig paket med papper från Inkidos pappersserie Götheborg.
Älskar dessa i mina ögon marina färger.

På den första layouten har jag använt papperna "Blåröd stjärnrad", "Röd stjärna" och "Blå stjärnrand".
De små vimplarna har jag klippt till själv med hjälp av min scalloped mönstersax. Alfabetet är thickers från American Crafts. Jag har även sytt lite på denna layouten, runt fotot.


Detaljfoto på vimplarna.


På den här layouten har jag använt mig av papperna "Blåröd stjärnrad", "Röd stjärna", "Blå rand" och "Röd stjärnrand".
Klippte ut en cirkel av Röd stjärnrand pappret. Käglorna är utklippta i vit cardstock och ditsatta med 3D kuddar från Scotch. Ordet bowling är utstansat i QK:s alfabet "Diesel".


På den tredje och sista layouten har jag använt papperna "Blåröd stjärnrad", "Blåröd rand" och "Blå stjärnrand".
Använde även ett superfint band som jag fick med i paketet samt tre små söta glittriga stjärnor som även de finns på Arkivet.
Texten är utstansad med QK:s alfabet "Maddie Anne".


Detaljbild på en av stjärnorna och här ser man även mer av det fina bandet.


Önskar er alla en fin onsdag!
Kram Therese

Cosmo Cricket

Jag fick ett riktigt härligt paket med papper från Cosmo Cricket. Fina oranga papper som jag älskar.
Här skrev jag ut 3 lite mindre fotografier och satte dem på ett ljusblått papper och satte det blåa pappret ovanpå det oranga pappret, det rev jag lite längst ner eftersom det har en ljusare färg inuti. Kul! Jag satte på ett tygband med hjälp av häftapparat och så gjorde jag en liten pappersblomma med hjälp av två tillknöcklade papper som jag chalkade runt kanterna.

Ånnu en superenkel layout, jag gillar ju det enkla :-) Jag satte fotografiet ovanpå ett skrynklat papper som jag chalkat runt om. Sen satte jag en turkosgrön blomma i hörnet ovanpå en bit papper (som jag hittade i en chokladkartong i julas och som jag aldrig kunnat slänga) lite häftklammrar, sen klart.

Hoppas ni gillar mina layouter.
Mikaela ♥

Cosmos Cricket

Vilka roliga papper Jag fick arbeta med från Cosmos Cricket " Mr Camp" passade mig perfekt. Efter som vi varje sommar åker på semester med våran husbil i europa mesta tiden tillbringar vi i Kroatien. 
När vi sedan kommer hem efter några veckor på husbilsemester utomlands har de blivit att vi avslutar semestern med Kanotpaddling med övernattning i vår svenska natur :)
Alla Mönstrade papper på mina layouter denna gången är ur serien Cosmos Cricket "Mr Camp"

Vi älskar verkligen att campa i kroatien därför denna annolunda text " We Löv ..e (jag hade glömt e:et men nu e de på plats)  camp* sweet * camp Life" är gjord med hjälp av olika thickersalfabet.
Chipboards fjärilen är målad med brun crackel paint och lite knappar


Texten på denna layoutern har jag tagit hjälp av Quickutz Moonlight (skinnimini) 4*8 platta
Chipboard swirlen har jag målat med grön dabbers(akrylfärg)
De prickiga banden har jag häftat fast lite "slarvigt" gillar de ;)
Stjärnorna är oxå från quickutz.


Visst är de härligt att vara ute i vår natur, och grilla pinnbröd är bara sååå gott.
De härliga bandet på denna layoutern är från Prima.
Elden är från paperloft- Back country.
Rubriken fanns redan färdig, så himla bra! på ett av Cosmo cricket Jourlingspapper.
Tyckte den passade bra så jag chalkade den klippte ut den lite och satte den på 3d-kuddar Perfekt!
Som vanligt *L* så har jag chalkat nästan alla kanter på papperna på layouterna i dark brown :)

De var allt för mig denna gången Vi ses igen ;)

Little Yellow Bicycle

Jag har i mitt andra paket fått testa ett för mig nytt märke, Little Yellow Bicycle. De har finstämda papper som passar finfint ihop. Jag har valt att skapa alla alster med papprerna tillsammans för jag tyckte att de utgjorde en så fin helhet!
De är fina på både fram och baksidan så man kan kombinera dem som man vill.
Den här gången har det blivit lite olika projekt. Det första jag gjorde var att skapa en 12x12 LO med ett kort från vårt bröllop som har varit lite svårscrappat men väldigt fint. Det passade så bra med ett svart-vitt foto till papprerna.


Det fanns ingen riktigt bra titel till denna Lo så det fick bli en utan. Alla papper från Little yellow Bicyle Love letters.
Ramen har jag målat själv med akrylfärg. Bandet/Spetsen passade så fint till och finns på Arkivet.

Nästa projekt blev att starta upp ett nytt album, vi har precis köpt sommarhus och klart att det ska få ett eget album. Jag gillar att skapa i 8X8 så detta album fick bli i den storleken.


Det är genomgående svartvita foton. Det fångar stämningen på ett speciellt sätt.
Rubriken utstansad med Revolution, det är typsnittet Chemistry. Jag har sedan ritat en svart linje
runt alla bokstäver så att de ska stå ut lite.

Samma bild igen men denna gång i lite mindre format till ett minialbum om huset. Albumet från Maya Road och det passar fint om man ska göra album om hus. Själva albumet ingick inte i DT-paketet utan det höll jag på med innan.

Huset fick lite pepparkakskänsla med bandet över taket. Jag gillar snickarglädje så det fick
representera det lite ;-)
Till sist gjorde jag ett kort av lite spillbitar. När man skär för att få till 8x8 så blir det en perfekt bit över för att göra ett litet kort som står upp. Det använder jag ofta till bra att ha kort som detta.

Remsorna är klippta från ett av papprerna. Remsan i mitten gjord av en dymo. Jag älskar min dymoapparat som är smidig och det blir så fint!
Håll ögonen öppna för det kommer ett projekt till med dessa fina papper! Ha det så bra så länge!


Hanna

Sneak peak

Igår fick jag ett nytt DT-paket i min brevlåda med nya papper från Prima. Jag kommer att blogga mina alster i slutet av april månad men bjuder på en liten sneak peak så länge.//Susanne H

Presentation av Hanna - Pannkakstårta!

Min profilbild 

Hej, mitt namn är Hanna Tjörnhed, på nätet Pannkakstårta. Jag är en av de glada som kommit med i detta DT!


Jag bor i Göteborg, ska snart fylla 27 år och jobbar som lärare i Partille. Jag bor tillsammans med min man Kim i en lägenhet i östra Göteborg. Inte bara vi bor i detta område utan båda Kims bröder och sju andra kompisar. Jättemysigt att äta middag tillsammans, gå i pyjamasbyxorna på söndagskvällen och titta på en film eller helt enkelt ha någon att prata med när man har tråkigt!


Jag har hållit på med kortmakeri i ca 3 år och för ett år sedan började jag även scrappa. Min stil är ganska enkel, men jag jobbar på att försöka få med fler dekorationer. Gillar att arbeta med starka färger och fyndiga rubriker.


Förutom att jag gillar att pyssla så spenderar jag mycket tid i scouterna. Är ledare för 12-15-åringar och umgås mycket med de andra ledarna som också är mina vänner!


Hoppas att vi ses här i bloggen snart!

DT presentation av Malin och Susanne

                                                                                               
                                                                                                                                                                                                            
Jag heter Malin Dahlström och är 29 år.  Jag bort tillsammans med min Lilla familj som består av mig, min sambo och vår snart 3-åriga dotter.

Jag har alltid hållit på med någon typ av hobby, men det var först när jag upptäckte Scrapbooking som jag blev totalt hänförd och kände att jag hittat rätt. Jag började scrappa i nov 2005 då jag ville göra ett eget första året album till vår dotter. Det var som att vara liten och gå in i en jätte godisaffär när jag började shoppa alla underbara papper och dekorationer och ja efter det var jag fast!

Nu scrappar jag så fort jag får tid, och scrappar jag inte så planerar jag upp layouter i huvudet eller i min skissbok som är med mig överallt! Min layouter brukar beskrivas som färgglada och väldekorerade, inte allt för ofta så är det mycket rosa med. Jag växlar mellan olika stilar och gillar att pröva på olika saker men mönstrade papper och blommor är ständigt återkommande objekt på mina alster. Oftast är det foton på dottern som blir scrappade men ibland även sidor sidor till min BOM, jag är överlycklig över att ha denna underbara hobby och är ännu lyckligare när jag lyckas inspirera någon med det jag gör!


                                                                                                                                                                                                      

             

Susanne Harrysson heter jag, på nätet kallar jag mig Susanne H eller snuffehar. Jag är 33 år och bosatt med min man och våra två fina döttrar på 2år och 5år i ett litet samhälle i nordvästra Skåne.

Jag började scrappa för snart två år sedan då jag var föräldraledig med vår yngsta dotter. Jag har nära vänner som hade scrappat ett tag och de ledde mig in i scrappingens värld och jag fastnade direkt.

Jag älskar denna underbara hobby och scrappar så ofta jag får möjlighet. Mest scrappar jag layouter till döttrarnas och mina egna album men då och då blir det också ett kort eller något annat litet projekt.

Jag jobbar som ingenjör i plastbranchen och scrappingen är en skön kontrast till mitt yrke.

Att jag har fått en plats i Arkivets designteam känns fantastiskt roligt. Jag är så glad och stolt och det ska bli jättekul! Jag ser fram emot alla utmaningar det kan komma att ge för utmaningar sporrar mig.

Påskvas

På Skärtorsdagen mellan kl 12-15 är du välkommen att sitta ned och göra lite påskpyssel hos oss.

Mer info hittar du i föregående inlägg.

Här får du ett påsktips från Mikaela!

                                             

Jag har gjort en liten återanvändningsvas, helt rätt i dessa ekotider.
Jag har tagit en gammal konservburk och målat den med griffeltavelfärg.
Låt torka. Jag målade 2 lager, det täckte bra. Sen skrev jag Glad Påsk med krita och
då blev det en söt liten vas. Och det bästa är att till jul så kan man bara sudda kritan och
skriva God Jul. :-)
Mvh Mikaela

Påskpyssel på Arkivet


På Skärtorsdagen mellan kl 12-15 är du välkommen att sitta ned och göra lite påskpyssel hos oss.

Vi kommer att plocka fram material så att du kan göra ett (eller flera) roliga projekt att ta med hem - gratis.

Ingen anmälan behöver att göras utan ni sitter ner på den lediga plats som finns. Är det många som pysslar så inväntar man sin tur.

Och på tal om påskpyssel. Här får du härliga tips från Susanne:När man scrappat ett tag och har som jag svårt för att slänga saker så börjar det också fylla på i hyllan med tomma förpackningar. Att återanvända dessa är ett perfekt sätt att skapa lite udda och roliga presenter. Jag tog en tom "tub", som en gång varit full med blommor, och omvandlade den till en liten påskpresent fylld med godis.Jag fäste några fjädrar med dubbelhäftande tejp, klippte ut en pappersremsa och limmade runt om. Sedan virade jag lite grönt presentband runt samt klippte ut ett par fjärilar från ett papper och fäste med gluedots. I den lilla upphägningen knöt jag flera bandstumpar som jag lät spreta på alla håll. Så, voila, enkelt och billigt blev en liten påskpresent klar.Ett par detaljbilder med...


De papper som jag använt är från Making Memories serie "Flower Patch". Bandet är vanligt presentband i papper och fjädrarna påskrisfjädrar inhandlade i vår lokala närbutik. 

Med detta vill jag bjuda alla på en karamell och passa på att önska en riktigt Glad Påsk!
//Susanne H

Paperloft Paper

Jag gillar det dova och finstämda i papperen. Det är softa färger och mönster vilket är roligt när man som jag brukar skapa med starka färger.

På min första layout har jag använt ett gulprickigt papper som fångade upp färgerna från fotot. Sonen är på väg till skridskoplanen och det var stort för honom att kunna gå iväg själv och givetvis skönt för oss att inte behöva stå och titta alla timmar han spenderade där. Jag har skrivit på en tag från Maya Road och alla band finns hos Arkivet.Alla papper finns i olika färger med samma mönster. Papperet som jag använt här är baksidan till det med rosa prickar som du ser under spetsen. Dekorationerna från Prima och den härliga spetsen finns också att köpa hos Arkivet.Ytterligare ett harmoniskt papper som passade perfekt till de lite grå fotona från vecka 5. Jag gör ett sånt här foto varje vecka och scrappar det sen. Just den här veckans foton är gjorda halvsvartvita i photoshop. Jag skrev min text på en tag från Maya Road trots att ränderna var på andra hållet. Grönt prickigt papper och brunt veckat papper kommer också från Paperloft. Att vecka ett papper är ett billigt och enkelt sätt att skapa dimension och kontrast på en layout. Jag brukar skära till en remsa och sen vecka den oregelbundet så att den ser lite sliten ut och för att göra den mer spännande. För att lyfta fram det orange i fotona fick jag gräva djupt i min dekorationsförvaring. Det blev en brad och två runda stickers av okänt märke. Det lönar sig att spara för en vacker dag passar de perfekt!Tack för titten!

// Malena

Blandad inspiration från mig

Här kommer mitt första inlägg för Arkivet :)

Jag har jobbat med lite papper och dekorationer från olika tillverkare, först ut är en layout med Primas underbara "Mommy and Me" papper. Det är härliga papper med en massa detaljer som går att klippa ut och använda som dekorationer, och har dessutom en glittrig yta!
Alla smådetaljer på min LO "Garden Girl är urklippta och satta på 3d kuddar.Också en närbild på de söta kaninerna :)Nästa Layout är om mitt lilla Busfrö där hemma, hon är nu i den där åldern då många roliga funderingar och tankar börja dyka upp, och som den scrappande mamman man är så måste ju allt dokumenteras!
Jag älskar prickigt och blev helt överlycklig när Tarja stod å plockade upp de härliga nyheterna från Imaginices bland annat det prickiga pappret som har en helt blank yta det var så kul att jobba med!
De små monstren är urklippta från ett October Afternoon papper ur Night Light serien. Blommorna är bla från prima och de andra har jag stansat ut med min retro Flower punch, (arkivet har inne flera av storlekarna jag har använt mig av den näst största) Halvpärlor från Kaiser och dekorations cirkel från Maya RoadEn annan tillverkare som kommit ut med roliga nyheter är Cosmo Cricket här har jag jobbat med papper från Girl Friday serien som passar superbra nu till Vår och Påsk med sina papper i rosa,turkost, grönt och små blommigt!
Jag har även använt mig av Fancy Pants roliga Die Cuts (molnen och huset)
Även den här layouten om lill trollets tokigheter!

Det var allt från mig för denna gång ha en härlig skapar vår!
♥-Malin