Summerscrap 4 - 5 juli i Halmstad

Ni missar väl inte mässan i Halmstad?

Det tio butiker som ställer ut denna helg och vi är en av dessa och vi har med oss
MASSOR av reasaker som endast gäller under dessa två dagar!


Summerscrap 4 - 5 juli i Halmstad

Allehallen i Halmstad

Läs mer här www.summerscrap.se

Hoppas vi syns då!


Sommarpratare i all ära .............

..........................................................här kommer Arkivets Sommarbloggare! De kommer att ge dig inspiration, sommartips och mycket, mycket mer under sommaren!

v.28 - Mikaela                           
v.29 - Therese L och Pernilla
v.30 - Therese H och Caisa  
v.31 - Nancy och Petra           
v.32 - Malena och Hanna      

Hoppas ni får en härlig sommar!
Reuse del 3

Här kommer så mitt tredje och sista inlägg med reuse-inspiration. Först ut två enkla kort. Materialet jag använt är mönsterpapper från Crate Paper samt olika cardstock. Alfabetet är små minibokstäver från "ADORN it" vilka är mycket användbara. De vita molnen på det första kortet är stansade med en av diesen som egentligen är en trädkrona. Det som är roligt med dessa dies är att de går att använda till så mycket mer än bara det som de är tänkta till från början. Det är bara fantasin som sätter gränsen. Det stora molnet satte jag på 3d-kuddar så att det lyfts lite från resten av kortet.
Även här satte jag det vita pappert med trädet på 3d-kuddar.
Slutligen en layout också. Först har jag målat med lite brun arkylfärg på det mönstrade pappert. K-et är utklippt från ett annat mönsterpapper. De små bokstäverna är också från "ADORN it". Band och blommor finns hos Arkivet. I blommorna och runt det utklippta K-et gjorde jag små pärlor med Pearl Maker (var försiktig bara när du använder den så du inte lägger armen i den innan den torkat, så som jag lyckades göra...).
Det var allt för denna gången. Hoppas jag kunnat ge lite tips och idéer om hur man kan använda sitt alfabet och sina dies på ett roligt och kreativt sätt.

//Susanne

Reuse del 2

Idag tänkte jag visa ett vattenfallskort där jag använt dies från reuse giftset.
Papperna kommer från Crate paper.
Det kan se avancerat ut att göra ett sådant här kort men det är faktiskt ganska enkelt. Det finns massor med beskrivningar att hitta på nätet och jag hittade en bra instruktionsvideo på YouTube. I videon använder hos stämplar på sidorna men det går precis lika bra att använda QK-dies som jag har gjort här. Klicka HÄR för att se videoklippet.

Blir du sugen på att köpa giftsetet så passa på denna veckan då det är specilapris på detta i shoppen.

På fredag återkommer jag med ytterligare lite reuse-inspiration.

//Susanne

Skapat med "reuse" Quickutz giftset

Denna veckan kommer det vara Quickutztema i bloggen. Jag har jobbat med det nya giftsetet Reuse som innehåller både ett snyggt alfabet och en massa roliga och användbara figurdies. Givetvis finns detta snygga set hos Arkivet.


   


Först ut är en layout där jag använt alfabetet samt ett av träddiesen. På de röda prickarna har jag lagt lite 3d-lack för att få en frukteffekt på dem. Prickarna över ö och ä är röda blingstenar. Mönsterpappert kommer från Crate Paper och finns i butiken likson den gröna och röda cardstocken. På kanterna runt om har jag stämplat med en clearstamp från Jenny Sandberg design.

reuse alfabet  Susanne H


Här har jag gjort ett enkelt kort med en kvistdie och några löv. Några drag med fluid chalk på kanterna på löven ger en fin effekt. Kortstommen är av kraft-cardstock.


reuse alfabet  Susanne H


Sist ut idag är en dörrskylt. Som bas har jag använt ett chipboardträd från Maya Road som målats med brun akrylfärg. Sedan klädde jag det med utstansade löv i två olika gröna nyanser och även dessa fick lite fluid chalk på kanterna. Överst limmade jag bokstäverna och prickarna är denna gången av små halvpärlor. Ett band genom hålet så var den färdig att hänga på ytterdörren.


reuse alfabet  Susanne H


Inom kort kommer dessa alster att finnas i butiken för dig som vill se dem "live".
På onsdag återkommer jag här i bloggen med mer reuse-inspiration.

//Susanne

Trevlig Midsommar önskar vi på Arkivet

                                
                                                      
och även vårt "nyförvärv" Simson:)Imaginisce

I mitt senaste DT-paket fick jag fina papper från Imaginisce att leka med. Pappersserien är med temat skola/skriva/räkna och det passade perfekt till några layouter om min äldsta dotter som tycker detta är väldigt roligt. Stämpeln med kritor är också av samma märke. Som bakgrund har jag använt kraft cardstock. Typsnittet i titeln är quickutz metro, både skinni mini och classic, till tången

På bokstäverna i titeln satte jag Crackle Accents från Tim Holtz/Rangers. Det är ett 3d-lack som krackelerar när det torkar och det ger en riktigt läcker effekt.

Ugglan på denna kommer från Maya Road och är av chipboard. Jag klädde den med mönsterpapper, filade lite på kanterna med sandpapper, ritade dit ögon och näbb och applicerade den med 3d-kuddar. Bokstäverna är Tiny Alphas från Making Memories samt Jenni Bowlin Chalkboard och kommer från mina gömmor. Pompombandet finns i butiken. 

Ett grattiskort till en skoltjej/kille blev det också. Här har jag stämplat kritorna på rad, färglagt med ProMarker-pennorna och monterat med 3d-kuddar.

Trevlig midsommar!
Susanne H

Träffa Arkivet i sommar!


Arkivet står som butik på

Göteborgs Sommarscrap  den 28 juni 2009

Mer information och anmälan finner du här http://scraptraff.webs.com/


Klubbkväll måndag 15 juni kl 17.00 - 20.00

Välkommen på klubbkväll Måndagen den 15 juni kl 17.00 - 20.00 

Du har första tjing denna kväll på vår fantastiska sommarrea som startar då. Vi kommer även denna kväll att sälja ut det kursmaterial som har använts under vårens kurser till ett mycket bra pris. 

Du kan under kvällen sitta ner och göra ett projekt som vi visar dig hur man gör. Detta får du sedan ta med dig hem utan att det kostar dig något.

Under kvällen bjuder vi på något att dricka och snacks och vi kommer att ha massor av erbjudanden under kvällen.

Klubbkvällen är självklart kostnadsfri. Ingen anmälan behövs utan det är drop-in som gäller!

Välkommen!


Brölloplayoutskavalkad

Här kommer de utlovade bröllopslayouterna:) Allt material och alla underbara papper hittar ni givetvis i butiken.Här kan ni göra fotona gammaldags, http://labs.wanokoto.jp/olds, precis som vi gjort på fotot här ovan.

Kram från oss

BRÖLLOPSKORT

På designteams träffen så fick vi i uppdrag att fixa bröllopfönstret. Vi gjorde både kort och layouter och i detta inlägg så visar vi korten. Layouterna kommer senare i veckan.


På detta kort har vi använt Liten Tinglas hjärta stämpel och text.


Här har vi använt oss av Liten Tingla stämpel " I have a dream"


På detta kort har vi använt oss av kortvikningen altarskåp. Stämpeln kommer från Inkido.


Här har vi använt Inkidos ljuvliga rosa papper samt en av deras stämplar.
Stämpeln är embossad med bridal embossingpulver.

Allt material vi har använt finns på Arkivet.

Vi "syns" igen på torsdag då vi kommer att lägga ut bröllopslayouter.

Rekordträff                                                          
 
                           

Vill du vara med och skriva historia?


               Anmäl dig då till höstens största Scrap- och stämpelträff

                     den 19 september 2009 kl 10.00 - 21.00.


Under dagen kommer vi att försöka sätta tre rekord som kommer att skickas in till Guinness Rekordbok.


Rekord 1: Största (flest antal deltagare) Scrap- och stämpelträff i Sverige

Rekord 2: Flest antal Layouter gjorda på en och samma dag och plats

Rekord 3: Flest antal kort gjorda på en och samma dag.


För att kunna genomföra detta kommer vi varje heltimme att ha två tävlingar, den ena riktar sig till scrappare och den andra till kortmakare. Självklart är det frivilligt hur många du vill delta i.

Vinnarna i varje tävling kommer att lottas ut, detta för att överhuvudtaget kunna göra det möjligt att anordna så många tävlingar med så mycket folk. Flera priser kommer att lottas ut i varje tävling.


Var ska vi vara?


Träffen hålls i Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, endast ca 12 km från Göteborgs centrum på väg mot Landvetter flygplats. 

Vi sitter i skolmatsalen samt i den långa fina "gatan" som är inbyggd i gymnasiet och som ligger i direkt anslutning till skolmatsalen.


Vad kostar det?


Kostnaden för att delta är 150:- Eftersom vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med har vi försökt att pressa priset till det yttersta.


I priset ingår:

Kaffe/the och smörgås vid ankomst

Dricka och godis/frukt på em.


Lunch ingår inte, men det finns ett flertal restauranger i Mölnlycke centrum. De flesta är i direkt anslutning till skolan: Sushi, thai, pizzerior, caféer, restaurang i biblioteket, korvmojja, Statoil med div grillsaker, Hemköp och Coop. Det kommer även att finnas möjlighet att värma mat i micro.

Hur tar du dig hit?


Buss Grön Express eller 605 (hållplats Hulebäcksgymnasiet) Det tar ca 20 minuter. Gå gärna in på http://www.vasttrafik.se/ för att se tidtabellerna

Tar man bilen så tar det ca 15 min från Göteborgs centrum.


Shopping?


Det kommer att finnas tre butiker på plats: Arkivet, Scrapperiet och Kortmakaren.


Sova över?


Övernattningsmöjligheter finns på Wendelsberg som har både vandrarhem och hotell. Gångtid från Wendelsberg till Hulebäcksgymnasiet är ca 10 min.

Läs mer på http://www.wendelsberg.se/


Anmälan/Betalning/Information


Anmälan gör du till info@arkivetdesign.se senast den 31 augusti. Märk mailet Rekordträffen.


I samband med att du anmäler dig får du ett anmälningsnummer och även ett bankgironummer till vilket du ska betala in avgiften. Din plats är säkrad först när inbetalning är gjord och i samband med detta får du en bekräftelse från oss.

Anmälan är bindande och vid avbokning betalas inte avgiften åter. Du kan alltid överlåta din plats till någon annan.


Behöver du mer information kontakta: info@arkivetdesign.se eller info@scrapperiet.se


Anmäl 10 - betala för 9.


Här måste en anmälan göras för alla personer. Vi justerar inte en redan gjord bokning i efterhand.


Vänta inte för länge med att anmäla dig. Fast det ska bli den största träffen någonsin så är platserna begränsade.......


                                                            Arrangörer: 


                                                                            

Konfirmation

En annan glad händelse som knackar på dörren är alla konfirmander. De som läst under året är snart klara och  många ungdomar åker på läger på sommaren och konfirmeras därefter. För en del kanske det är första gången man är borta en längre tid från sina föräldrar och man träffar många nya kompisar.Den söta stämpeln finns naturligtvis på Arkivet.


Ett neutralt kort som passar till det mesta.Här ett kort i lite annorlunda form. Det är klippt på frihand som ett kors.
Iallafall några förslag till kort för konfirmanden.Det är alltid roligt att ge bort handgjorda kort till sådana här speciella tillfälllen!

Mera student

NI kanske har någon vän eller släkting som tar studenten nu i dagarna.
Då kanske vi kan få ge er lite tips och ideer på hur ett student kort kan se ut ;)

Den stämplen och de pappret är ju bara som gjorda för varann.


Man kan göra en annan variation, med bara en textstämpel på de pappret och lite band. lika fint blir de :)

Här har jag gjort ett annat kort som man kan sätta på "champangeflaskan".
Skumpa, kort och blommor tre flugor i en smäll *L*

 
Tjingeling ses igen.

Studenttider....
...ja nu är det verkligen studenttider. Man blir alldeles glad i kroppen och kommer ihåg sin egen student när man ser alla glada nybakade studenter. För oss som gillar att pyssla så finns det mycket fint man kan göra till studenten. Här ovan ett exempel på en tag som man kan hänga runt halsen tillsammans med blommor.Självklart ska studenten ha ett grattiskort också! Vad passar bättre än lite bubbel en sådan här dag?


Det kommer mer inspiration under veckan för studenter, men även inför sommarens alla konfirmationer!