Therese

Ja nu har turen kommit till mig att blogga min LO om mig själv samt ett bra att ha kort.
Mitt DT-paket innehöll den här gången supertuffa papper från Rusty Pickle och dekorationer från Making memories(gitarren)  och Prima (stjärnorna).
Namn? Therese Larsson (Therese/Therese23)

När började du scrappa/göra kort? Jag började för 3,5 år sedan.

Hur hittade du denna hobby? Mina kusiner tog med mig på kortkurs och jag fastnade direkt!
Jag har alltid pysslat med olika saker men inte fastnat för något på samma sätt som för scrapbookingen.

Vad är det som håller igång ditt intresse? Det som håller igång mitt intresse ,förutom själva skapandet, är alla fina produkter som finns och gemenskapen bland alla scrappare. Jag är ganska rastlös av mig också och skapandet med händer hjälper till att hålla rastlösheten borta.

Vad gör du annars? Jag arbetar som lärare i en F-1:a vilket innebär en del pyssel med färg och form även på arbetstid! Kan det bli bättre? ;P

Favoritmärke? Oj, det är en svår fråga...det går väldigt mycket i perioder för mig men Basic Grey och American Crafts funkar alltid.

Din "specialitet"? Jag älskar verkligen att altra men vet inte om det är min specialitet direkt. Jag försöker variera mig ganska mycket och testar gärna olika tekniker och material men man kan väl iaf säga att ju pilligare det är desto roligare är det :)

Drömmer om? Jag har en hemlig dröm om att bli barnboksförfattare men från och med nu är den väl inte så hemlig längre ;) Sen ligger Sydafrika mig väldigt varmt om hjärtat och att kunna resa dit ofta vore inte fel!


/ Therese L

Klubbkväll Måndag 31 augusti kl 17.00 - 20.00

Välkommen på klubbkväll Måndagen den 31 augusti kl 17.00 - 20.00 

Till denna kväll har vi fyllt på vår reaavdelning så du har chans att göra riktiga fynd.   

Du kan under kvällen sitta ner och göra ett projekt som vi visar dig hur man gör. Detta får du sedan ta med dig hem utan att det kostar dig något.

Under kvällen bjuder vi på något att dricka och snacks och som vanlig så har vi erbjudanden under kvällen.

Klubbkvällen är självklart kostnadsfri. Ingen anmälan behövs utan det är drop-in som gäller!

Välkommen!

Mikaela RudhnerNamn:
Mikaela Rudhner

När började du scrappa/göra kort: Jag började scrappa 2002 när min son Timothy föddes. Jag försökte hitta en fin mitt första årbok, men hittade ingen som jag gillade och ville göra en egen. Efter en del letande på internet, så hade jag sugits in i scrapbookingens värld.

Hur hittade du denna hobby: Genom mycket letande på nätet, fastnade inne på Twopeasinabucket och satt i timmar och kollade i galleriet. Sen hittade jag typ en svensk butik som hade typ 2 mönstrade papper, det var tider det :-)

Vad är det som håller igång ditt intresse: Jag gillar att inspireras av andra scrappare och så gillar jag när det kommer nya fina papper att shoppa.

Vad gör du annars: Jag fotograferar. Mycket. Barn, familjer och bröllop. Och så fotograferar jag min egen familj så klart. Sen läser jag kokböcker och lagar mat. Nu ska jag lära mig att laga riktig mexikansk mat, inget texmextjafs, det är mitt nya projekt.

Favoritmärke: Hm, svårt, jag gillar ju bara allt som är lite färgstarkt och tokigt, men Sassafraslass tillhör väl den kategorin.
Din "specialitet": Inom scrapbooking? Jag har ju alltid mina fotografier i fokus, sen är jag grym på att häfta med häftapparaten, den går varm här hemma.

Drömmer om: Jag drömmer om att åka till Tokyo för att äta sushi och shoppa. Och jag drömmer om att köpa en gammal buss och åka med min familj genom hela Amerika.

Mitt kort av spillbitar blev ett enkelt tackkort.

Susanne - Paper is my passion

Tarja har bett oss alla i designteamet att göra en LO om oss själva samt att svara på några frågor. Jag fick ett DT-paket med papper från Inkido att skapa denna layout med och såhär blev den. Psst, den vågiga kanten på det randiga pappert är stansad med Fiskars kantstans som finns att köpa hos Arkivet. Jag är helt förälskad i min. :o)
Namn? Susanne H / snuffehar

När började du scrappa?
Jag började scrappa för lite mer än två år sedan då jag var föräldraledig med vår yngsta dotter.

Hur hittade du denna hobby?
Jag har två goda väninnor som scrappar. De hade varit på mig ett tag om att jag också skulle börja men först tvekade jag. Tänkte att det kan jag aldrig och kommer inte att ha tålamod till. Men ack så fel jag hade. Jag fastnade direkt! :D

Vad är det som håller igång ditt intresse?
Att det hela tiden kommer nya produkter, papper och dekorationer, som jag blir förälskad i. Jag kan helt enkelt inte stå emot. :o) Så tycker jag det är otroligt avkopplande att få sätta mig i scraphörnan när lugnet lagt sig i huset.

Vad gör du annars?
Jag är ingenjör och arbetar med tillverkning av plastdetaljer inom medicinteknik. på fritiden försöker jag komma iväg och träna bodypump, spinning eller step up lite då och då. Övrig tid spenderar jag såklart helst med min fina familj, min man och våra två döttrar.

Favoritmärke?
October Afternoon och Cosmo Cricket bl.a. Jag gillar papper med rena mönster och klara färger.

Din "specialitet"?
Jag vet inte om jag har någon specialitet direkt. Jag tycker det är kul att testa lite olika tekniker och stilar. Jag försöker variera mig även om man säkert kan se på de flesta av mina layouter att det är jag som gjort dem. Förstår ni vad jag menar...? ;o)

Drömmer om?
I scrapsammanhang vore drömmen att få komma till det stora landet i väster och besöka CHA-mässan. I icke scrapsammanhang är drömmen också en resa till USA. Skulle vilja resa runt där under någon/några månader. Mitt första besök i staterna gick till New York i fjol och jag vill mer än gärna dit igen.

Så nu vet ni lite mer om mig. :o) Under en månads tid framöver kommer hela designteamet att presentera sig.


Ett kort bad Tarja oss också att skapa med paketet. Jag gjorde ett stilrent "bra att ha kort" som jag tycker dessa papper passar till.
//Susanne

Vinn biljetter av Arkivet till Rekordträffen den 19 september 2009VINN EN BILJETT AV ARKIVET TILL REKORDTRÄFFEN!


Allt du behöver göra är att lägga nedan text i din blogg och lämna en kommentar i vår blogg (så vi vet att du är med:))


______________________________________________________________

VINN EN BILJETT TILL REKORDTRÄFFEN!" Du har väl inte missat att anmäla dig till Rekordträffen, årets största träff.
Information om detta hittar ni på http://arkivet.blogg.se/2009/august/vinn-biljetter-till-rekordtraffen-den-19-sept.html

________________________________________________________________


Alltså, skriv ovan text i din blogg, lämna sedan en kommentar i vår blogg så drar vi fem lyckliga vinnare tisdagen den 1 september. 

Om du redan är anmäld och vinner = Gör en vän glad - ge biljetten till henne/honom!!225 personer har redan anmält sig.
Läs mer om Rekordträffen här www.arkivetdesign.se 


60 kr

Nu känns det som om sommaren tagit slut... men det kommer en ny värmebölja läste jag på löpsedeln imorse!
I alla fall är det min tur att blogga något skapat och det var länge sen vill jag lova!
Jag har anammat - "snabbt och billigt" av 2 mönstrade papper,  ett bazzill och 1 pkt thickers blev det följande:


Här har jag använt American Crafts papper ur serien Backyard som bakgrund.
Det andra mönstrade är Fancy Pants- Delight Stripes från serien Delight.
Thickers från American Craft- Darling (som det är superbra pris på nu, 35 kr!)

Ja, det är inte med glädje precis som jagf visar detta hemska fotot...
Vi hade 5-kamp med Arkivet som "kickout" innan sommaren, Tarja vann såklart
och fick då välja vad som skulle ske... så klart väljer hon att alla ska åka
Balder- jag är ju livrädd för den!!! Vilket  syns väldigt tydligt på fotot. Ja, det bjuder  jag på!

Av spillet fick jag gjort ett kort och ett bokmärke.
                             

Allt för bara 60 kr och med massor av bokstäver kvar!
Det var allt från mig!
Malin H

Bloggpremiär!

Tadaaa!
Här har ni Anna/AMAs premiärinlägg i Arkivets blogg.

Jag gillar ju att göra lite alternativa grejer så här kommer två olika askar och en enkel canvastavla.

Först askarna.
Den stora en s.k. pizzabox och den lilla en peek-a-boo-box.Papper: "Vine Dot Just Chillin Girl"  från Making Memories.
Stämplar: "Grattiskramar" av Liten Tingla från Arkivet och clearstamps "Sweet moments" från Hero Arts.
Rutan på stora asken är gjord av vit vellum och Bazzill med Quickutz Nesting Labels CC-SHAPE-3-028.
Dekorationer: 3D-lack, vågigt sammetsband, tyll med glitterlim på, ros och blingstenar.Här har jag först grundat hela duken med Crackle Paint "Broken China" och sedan stämplat prickarna med akrylfärg (svart, vit, silver) och bubbelplast. Kompassrosen och slingan är Tim Holtz-masker som jag använt svart Distressrefill och svampapplikator till. Kanterna på fotot har jag slipat med sandpappersfil innan jag satt det på en svart fotomatta av Bazzillpapper.

Det var allt för den här gången.
Hoppas ni får lite inspiration och att ni gillar det jag gjort?

Små sommarskatter

Vår sommar innehåller många små guldkorn. Vi älskar att vara hemma i vår trädgård och omgivningarna runt omkring. Barnen åker runt på cyklarna, hoppar studsmatta och äter det som trädgården bjuder på. Det har ändå sen i våras stått barn i bärbuskarna, trots att vinbären inte alls varit mogna. Här är det rabarbern som provsmakas med fantastiska grimaser.Alla gröna och bruna papper är från MME. Det är fram och baksidor på olika papper. Det är alltid så roligt att jobba med papper från en serie som passar så perfekt ihop hur man än vänder och vrider på dem.

En av våra sommarskatter är vårt teaterbesök på en utomhusteater några mil bort. Det var en fantastisk föreställning och kvällen var underbar. Det har var den veckan det regnade i stort sett hela dagarna men just vår kväll var det uppehåll och solsken.En layout utan mönstrat papper!! Jag har dekorerat cardstocken med band, snöre och en framsida av ett minialbum från Maya Road. Det är så fantastiskt fin med trädmönster på det första bladet. Jag valde att behålla det bart för färgen på chipboarden är precis samma som de väderslitna bräderna på teatern. Även snöret passade bra ihop med den rustika teatern. Titeln är gjord av stickers från Basic Grey och Making Memories.

Samla dina skatter på layouter av olika slag. Kom ihåg att uppskatta det lilla som finns i din närhet!

// Malena

Andra användningsområden...

Ibland är det roligt att försöka hitta lite andra användningsområden för vår hobby än att bara scrappa eller göra kort.
Vi har försökt ha en lite lantlig stil i vårt nya hus med mycket vitt som bas och sedan somriga färger.


I köket är det original från -48 men vi har målat luckorna vita istället för blå och bytt bänkskiva till trä. Även kaklet har blivit nytt. I de gamla fina glaslådorna har jag lagt värmeljus osv. De syns väldigt bra och är inte så snygga, men lite papper från American Craft piggar upp. De passar fint och är dessutom väldigt lätta att byta ut om man skulle vilja det. Kanske i höstfärger senare?


För att slippa de fula tvättmedelskartongerna och skapa en lite mer lantlig känsla i tvättstugan gjorde jag nya förpackningar till detta. Jag har köpt gamla flaskor på loppis och hällt i sköljmedel och vanish i dessa. Burken har jag köpt i en inredningsaffär.

Jag har fixat iordning lite möbler som jag har köpt på loppis. Bland annat har jag målat och fixat en sekretär där alla mina pysselsaker ska få plats medan vi är på landet


Gul och väldigt tråkig


Svart underst på kanterna och sedan flera lager vitt över


Jag har slipat kanterna så att den ska få ett lite slitet utseende. Därav de svarta kanterna underst.
Den rymmer väldigt mycket så det är ett bra tips om man har lite plats hemma, men ändå vill ha mycket saker!

Har tapetserat en del med och passade då på att pimpa upp en tråkig liten dörr.Jag satte helt enkelt tapet på dörren. Ett enkelt sätt att förändra om man har lite tapet över. Man hade säkert kunnat ta mönstrat papper med och göra i lite blandade färger, det hade varit coolt!


Jag satte tapetklister på framsidan och sedan häftade jag fast i kanterna. Enkelt!

Ha nu en fortsatt bra sommar och njut av det sista!

Hanna

Sommar = Skapande

Jag är också lärare och har en lång ledighet att samla kraft och ork på. Jag har också förmånen att vara hemma med barnen hela sommarlovet. Alla dessa veckor är för vår familje ett samlande av små härliga minnen. Vi brukar inte åka på stora långa semestrar utan vi trivs hemma och njuter av dagen. Även de regniga veckorna lyckas vi fånga en solig stund här och där för ett bad, en tur till blåbärsskogen, fika med vänner, lek med kompisar eller en cykelutflykt.

Sommar innebär mer tid att ta hand om fotografierna genom bildbehandling. Att ta en stund på kvällarna och redigera de digitala minnena från våra vardagliga sommaräventyr ger mig dubbel glädje. Jag får återuppleva det vi nyss varit med om och glädjas åt vad vi har i vår familj. Jag släpar med mig kameran överallt och ibland kan det känns lite jobbigt. Men när kvällen kommer och minneskortet töms så vinner lyckan över besväret. Redigering och beställning av bilder kan bli en oöverstiglig börda som bara skapar stress. Mitt tips är att regelbundet ta tid att gå igenom bilderna. Se till att det blir en mysig stund. Jag tar alltid med mig en stor kopp te, en bit choklad och så pluggar jag in ljudboken i öronen. Njut av stunden med att alla dina underbara minnen från just ditt liv.

Sommar innebär också mer tid för scrappandet. Jag har bjudit in några scrapvänner ett par gånger och vi har suttit i köket medan kvällen sänker sig och bara haft det mysigt. Att kvällen blir sen gör inget när man är ledig och det är inte hela världen om köksbordet ockuperas när det är sommar och man kan sitta ute och äta. Att scrappa mina sommarminnen ganska direkt är också en extra fröjd. Men jag ser alltid till att spara lite till höstens mörka kvällar.Idag blir det en somrig layout med papper och dekoration från My Minds Eye. Jag har färgat kanten på det grönprickiga pappret med en distressdyna för att fånga upp det röda från fotot och dekorationen. Trädet är en liten overlay som jag fäst med lite dubbelhäftande tejp. Jag har fäst det i nederkanten och sen satt knappar över så att det inte syns. Banden finns hos arkivet och de har jag också fäst med den smala tejpen. En enkel layout med ett härligt minne som gett mig mycket skaparglädje den här sommaren.

// Malena

Sommarpyssel

Det har redan hunnit bli v.32 och min tur att sommarblogga.
Jag har lyxen att vara ledig länge på sommaren eftersom att jag är lärare. Denna sommar blev det hela 8 och halv vecka!
Jag har hunnit med massor av saker. Mycket pyssel och jobb i vårt nya sommarhus såklart. Jag fick ett paker med lite american craft saker och jag gjorde lite papperspyssel av det, men har även försökt att tänka i andra banor.

En granne på landet fyllde år och jag ville göra ett kort till henne. American Crafts pappererna är härligt somriga och det passade så bra. Hon heter också Hanna så det var tyvärr inte jag som fyllde år :-)


Det har inte varit lika mycket regn i Bovall som i resten av Sverige, men vissa dagar har det bara varit att
sitta inomhus och tända ljus. Vad passar då bättre än att göra en sommartändsticksask?

I lördags var vi på medeltidsbröllop. Jag hade tagit på mig att göra albumet från möhippan.
Valde att göra i ett lite annorlunda format, 10x10. Man får plats med två foton om man vill, men det känns inte lika stort som tolvorna gör


Även här passade AC väldigt bra med sina lekfulla färger. Bokstäverna hade jag hemma, de finns inte på Arkivet.

Gjorde även ett kort till brudparet och eftersom att det var medeltidstema så fick kortet gå i samma tema. Det passade bra med naturpapper från Arkivet


Jag skrev ut på naturpappret och rev i det för att få en sliten känsla.

Senare i veckan visar jag vad jag har gjort för pyssel i huset som har med vår hobby att göra!
På återseende!