Första DT uppdrag Marit

Med dessa layouter från Marit så får hon mig verkligen att lääääääääängta till sommaren.

302539-200
Sommartider - Chipboardram från Lil Davis. Jounalingruta från Creative Imaginations papper. Bugs -och fjärilsdiecuts från QK.

302539-199

Utelek -  Qk alfabete 'Roxy' blå cardstock och papper från Chatterbox. Chipboards från Lil Davis.

302539-198

1990 -   Ljusblå cardstock och två olika papper från Basic Grey. Dekorerad med blommor, knappbrads och organzaband. Journalingstämpel från Easer (finns på Arkivet)

Tack Marit för dessa underbara layouter. Vill du ta en närmre titt på dessa så finns de i butiken på Lilla Kyrkogatan 3 i Göteborg.

Ha en härlig helg!

Klubbkväll torsdag kl 17-20

På torsdag är du välkommen på vår klubbkväll kl 17-20. Det är drop-in som
gäller.

Vi kommer att ha demo i butiken och i samband med dessa får ni göra fina saker
att ta med hem. Dessa Make and Take är självklart i mån av plats. Vi har
utlottningar samt massor av erbjudanden under kvällen.

Vi bjuder på dryck och snacks!

Klubbkvällen är öppen för alla så har du någon kompis som inte fått mailet, ta
med henne/honom!

Jag kan nog säga att denna kväll har du inte råd att missa:)

Välkommen!
Tarja, Petra, Malin och Lena

ps. Tyckte jag hörde någon sa något om 20%  ♣

Påsken stundar och QuicKutz har öppnat en svensk sida

Ja, det är faktiskt inte så många veckor kvar till påsk eftersom den ligger tidigt i år. Vi visar här några härliga inspirationskort med tema påsk och vår:

302539-194
Detta härliga påskkort är gjort av Angelica. Ägg och kycklingar är målade med distressfärger. Några av kycklingarna och äggen är sedan lagda på 3D-kuddar som gör det väldigt effektfullt. Kycklingen och äggen är stämplade med Arkivet stämpel. Kommer i webbutiken v.10

302539-195
Även detta underbara påskkort är gjort av Angelica!

302539-196
Kyckligen är från Arkivets egna stämpelkollektion.

302539-197
De två sista korten är gjorda av Malin I. Visst blir man skaparsugen när man ser detta fina!

QuicKutz!

QuicKutz har nu startat en svensk hemsida gm Scraphouse. Här kommer ni att få nyhetstips, inspiration mm. Här kan man även ställa frågor och få svar på olika saker, delta i tävlingar osv osv. Lägg genast upp denna sida tillsammans med dina favoritlänkar www.quickutz.se

[första DT- bidraget- Nancy!]

Först ut är Nancy, tror att paketet hon fick gick i hennes stil!
Se här bara så bra resultatet blev:
image191
Här berättar hon, och visar foton av "det bästa jag vet - resa!"
Nancy har använt: Pirate Princess serien från Rusty Pickle; 3 olika papper, rosa cardstock f
rån Bazzill, knapp-brads samt stickles- guld.
Journaling kan man ju göra på olika sätt, här har Nancy skrivet texten dekorativt runt de
mönstrade pappret med en tunn svart penna.
_______________________________________________________________________

image192
Love conquers all!
"Jag tycker texten på det mönstrade pappret från Creative Imaginations - Rockstar säger allt",
berättar Nancy. Därför blev det ingen ytterligare rubrik. Däremot en journaling tag som är
dold bakom fotot, dekorerad med ett band. Filtband från Queen & Co, flourish die från QK
samt cirkel die från Cuttlebug. Fotomattor från Bazzill. Vit gelly-roll , Sakura.
________________________________________________________________________

image193
Sist ut är star- för en dag.Även här mönstrat papper från Creative Imaginations- Rockstar.
Bazziller även här, samt vit gelly - roll.
Chipboard blomma målad med blå akryk färg samt 3-d lackad. blommor från Prima,
knappar - Foof-a-ala. rubriken Diesel från QK, även stjärnor från QK. stjärn-öljetter.
___________________---____________________________
Tack Nancy för dina härliga bidrag! Finns nu även att beskåda i butiken!

Håll ögonen på bloggen snart kommer det kort från nästa DT- tjej!
Må väl!


Home sweet home!

Ja, då var man hemma igen efter en härlig vecka i Los Angeles. Ber så hemskt mycket om ursäkt över att det inte kom in några inlägg här direkt från LA. Problemet var att när vi hade tid att blogga så hade vi ingen dator, och när det fanns en dator tillgänglig så hade vi inte tid:)

Det fanns så otroligt mycket fint att se och göra på CHA-mässan så jag vet inte var jag ska börja. Malin gick en massa kurser de två första dagarna och mycket av detta kommer hon att visa under klubbkvällarna, mässor och kurser.  Vi har beställt från massor av företag bla Maya Road, Autumn Leaves, Inque, Queen & Co och så en massa nya företag. Leveranserna börjar att komma in i början av mars och sedan kommer det att droppa in under hela våren.

Vi har även med oss varor direkt från USA och dessa kommer att packas upp nu i veckan så kom gärna in och kolla av vad som kommit in:)

Lite bilder kommer att läggas ut så snart jag fått dem nedladdade och färdiga.

Måste bara visa "bästa privata köp" i LA. Jag hittade en Reggae Scrapbook till maken. Hur bra blev inte detta då? Han som ÄLSKAR reggae och jag scrap! Det är en helt fantastisk bok där författarna har scrappat varje uppslag. Läs mer om boken här http://www.jamaica-gleaner.com/gleaner/20070114/ent/ent2.html
image190
Kan bara säga att mannen LB blev överlycklig:)

Ha det gott!

Ja då var alla i designteamet presenterade!

Det ska bli så kul att jobba tillsammans med er. Hoppas ni känner likadant.

Till alla er andra som sökte men som tyvärr inte lyckades komma med denna gång. Med det fina som ni hade skickat in så säger jag bara sök igen. Det var såååå otroligt svårt att välja i och med att ni är så fantastiska därute.

När vi nu har presenterat alla i designteamet vill jag ta tillfället i akt och presentera de underbart duktiga tjejerna som arbetar i butiken och för Arkivet. De skapar ju hur mycket som helst hela tiden också. De jag pratar om är Petra som är expert på kortområdet och som arbetar torsdagar i butiken. Petra har varit min högra hand sedan jag köpte Arkivet och hon är den som även hållit i många av kortkurserna.
Malin som är scrapexpert  och som är i butiken på onsdagar. Malin håller även i scrapkurser, scrapkortkurser och altered scrapkurser. 
Michaela som arbetar timmar i butiken och som hela tiden lär sig en massa nya saker.
Sedan har vi sist men absolut inte minst Paula som är kortmakare och gör-en-massa-fler-underbara-saker. Hon även den person som ligger bakom stämpelmärket Paula design och hon kommer även hålla i några av kurserna i vår. Nya stämplar från Paula design släpps i mars.

Ifredags åkte Malin iförväg till USA på CHA-mässan. Fem kurser är hon inbokad på under lördagen och söndagen så ni förstår hur mycket nytt hon har med sig hem. Jag själv åker till USA imorgon, söndag, och så kommer vi att vara på den underbara mässan i fyra dagar för lägga beställningar och få inspiration. Fyra dagar till har vi sedan för att kolla runt i scrapbutiker mm i Los Angeles. Vi kommer att vara fullmatade med inspiration när vi kommer hem!!!

Kolla gärna bloggen under dessa dagar eftersom vi ska försöka lägga ut en massa härliga bilder från mässan.

TACK alla ni som skickade in "önskelista" på vad jag ska köpa i USA. Den har jag nu sammanställt och ska ha med mig i handväskan:) Då vill jag passa på att gratulera Veronica P som tog hem vinsten. GRATTIS ett presentkort är på väg! 

Tills vi syns igen - Ha det gott!
Tarja

vi välkomnar nr 8 i designteamet som är

Malin Ivekrans som är nybliven scrapfantast som mest fastnat för kortmakeri. Att pyssla med mycket dekorationer och färg är helt klart favoriten!
Malin har alltid mycket saker på gång - full fart hela tiden. Är gruppträningsinstruktör och därmed tränar mycket. Reser också en del. För att hitta ny energi så pysslar hon för att koppla av. 
Är nybliven husägare i Askim, söder om Göteborg, eller nja de köpte ett ruckel i somras med stort behov av renovering. Bor där med tillsammans med sambon och ägnar mycket ledig tid åt att få det som de vill ha det! Scraphörnan var självklart bland det första som ställdes i ordning! =)

Här har Malin gjort 3 olika kort med samma stämpel:

302539-186

302539-187

302539-188

Det sista kortet är helt underbart. När man drar upp inlagan så "följer" kaninisen med upp! Detta snor jag nog rakt av när yngsta dottern ska ha kalas:)

Välkommen i gänget!

Vi välkomnar nr 7 i designteamet som är

Therese Larsson / Therese23 som är en glad värmlänning nu bosatt i Göteborg.  Hennes stora intresse sedan ett år tillbaka är att göra kort men sedan en månad ungefär så har hon totalt fastnat i scrapbookingträsket.
Eftersom Therese sökte som DT till scrapbook men vi fastnade för hennes kortstil så har vi inga bilder på kort att lägga ut. Gå gärna in på hennes blogg och titta på allt fint hon gjort http://www.thezzan.blogspot.com/

image189

Välkommen i gänget!

och nr 6 i designteamet är

Marie Backhall. Hon var även med i vårat designteam under hösten 2007 och vi bara älskar hennes "ruffiga och annorlunda" stil.
Marie är en 23 årig tjej som pendlar mellan hemmet i Uddevalla och jobbet i Göteborg. Hemmet delas för övrigt med sambon Roger och nu även deras ögonsten Calle. På "fritiden" arbetar Marie som instruktör i BodyBalance på ett gym hemma i stan. Däremellan försöker hon pyssla så mycket hon bara kan, med allt ifrån scrap till pärlor.
Idolen inom pysselvärlden är utan tvekan Tim Holtz.  Att kunna åldra och "smutsa" ned ens alster ger dem lite djup och en känsla av en svunnen tid. Hennes stil är i överlag så långt ifrån färglagda stämpelmotiv och rosagulligt
man kan komma. Hon brukar medvetet utmana sig själv med färgglada papper ibland för att få lite variation, men det slutar oftast med att hon ändå distressar och chalkar dem till oigenkännlighet...
Och vi gav Marie några utmaningar med rosa papper och ängelstämplar som inte alls blev som det var tänkt: här i höstas)
302539-185

302539-184

302539-183

Visst är dom underbara! Vi är sååååååå glada över att du sökte igen!

Välkommen i gänget!

Presentation av nr 5 som är

Marit Lundevall som pluggar till F-5 lärare och är klar innan sommaren. Bor  här i Göteborg med sambon och dottern Sonja som är 1½ år.
Pysslat har hon nog alltid gjort på ett eller annat vis. I dagsläget är det dock scrapp och kort som tar upp mest tid. I april 2007 gjorde hon sin första LO, så hon tycker att hon har mycket att lära än.
Väl hemma sitter Marit i  vardagsrummet och pysslar för att kunna prata med sambon, ha koll på dottern och se på tv samtidigt.
image178

image180

image182

  Man fattar ju inte att hon bara har scrappat knappt ett år!

  Välkommen i gänget!

.....och nr 4 i designteamet är.......

Mikaela Rudhner som är på väg mot sitt 35:e år och bor i Göteborg tillsammans med man, 2 barn och 2 katter. Mikaela har scrappat sedan 2002 och det är tillsammans med fotografering det roligaste hon vet. 
Eftersom hon älskar att göra miniböcker så visar vi även en bild på ett sådant projekt.

image174
Den här LO:n beskriver vem Mikaela är

image175
En liten crazy layout

image176
Den här layouten beskriver Mikaelas stil väldigt bra

image177
och här kommer en bild på ett projekt av minialbum. Fotot är ju helt underbart och det
visar verkligen att Mikaela tycker om att fotografera!

Välkommen i gänget!

Presentation av person nr 3 i designteamet!

Den tredje personen vi presenterar är Angelica Garpland som är född -77 och bor tillsammans med fästman och sonen Wilhelm (Smurfen:)) i Torpa, Göteborg. Hon började scrappa sommaren 2006 och började göra kort bara för ett år sedan när kom kom med i pysselgruppen Pysselmaffian. Hon har målat och grejat sedan barnsben. Inspiratonen till LO:s får hon från sonen som vet precis vad en kamera är och gärna vill vara med på bild. Angelica arbetar som undersköterska på Transplantation på Sahlgrenska, ett mycket givande arbete men som också tar mycket energi... så för att rensa huvudet kommer hobbyn ofta som en räddning -"det är "min terapi" att skapa!"

image171

image172

image173

Så härliga kort du har gjort! Välkommen i gänget!