Arkivet - Malin

Sådär ett halvår efter Tarja öppnade upp "sitt nya Arkiv" kom jag in i butiken och ville handla lite distresser att måla med, vi började prata om scrapbooking. Jag fick frågan om att göra lite saker till butiken som hon kunde visa upp. Så började min karriär i världens bästa butik!

Efter att ha designat ett år, började jag hjälpa till på mässor och under tiden jag pluggade jobbade jag även ett par dagar i veckan i butiken. Nu träffar ni mig på onsdagr i butiken, på mässor, klubbkvällar och en del kurser.

Lite om mig då:
Jag är 39 år, mamma till Erica och Hampus. Har precis köpt ett stort hus tillsammans med Stefan. Lever ett varannan vecka liv med barnen och kombinerar mitt arbete som sjuksköterska på akuten med att "få betalt för min hobby" en dag i veckan hos Tarja och Arkivet.

Jag har hållt på med scrapbooking i ungefär 8 år. Skulle väl beskriva min stil som ganska rak och enkel men gärna en hel del roliga små detaljer. Kan inte leva utan kantskrapa och chalk... just nu måste allt dessutom minst ett varv i wellpapp-mangeln *ler*.

Favorit Lo, från 2010 (dåligt foto, men...)


Favoritdetaljer är ord och citat helst som stämplar i olika typsnitt huller om buller. 
Är oxå mycket noga med journaling på mina Lo´s, vill ju att barnen ska kunna se ett foto av sig som små och få läsa om vad som var det viktiga budskapet med just det fotot.

Tycker om att altra en hel del, i julas var det cellofanpåsar av olika slag, med olika innehåll. Ljus och tavlor är väldigt dekorativt det med.

Så- på återseende i butiken, på mässor eller kanske på en kryssning?!

Sparar det bästa till sist:
Tack Tarja för att det blev just JAG som fått äran att dela så mkt upplevelser med DIG!
// Malin

Och så ett litet ord från Tarja: Malin, det är jag som ska tacka dig för att du orkar slita även här på Arkivet när jag vet hur mycket du har att göra. Jag är så glad och tacksam över att du gör det!
Vi har haft härlig år tillsammans och jobbar så himla bra ihop - DreamTeam! Kram Tarja

   

Arkivet - Tina

 En presentation av tjejerna som du träffar i butiken!

Tina har varit hos oss i ett år som praktikant och är nu sedan december anställd och det är jag jätteglad över!
Hon är mycket omtyckt av kunderna och har alltid tips och ideér att ge! kram Tarja

Christina heter jag, de flesta av er känner mig nog mer som Tina. Jag är 23år och bor tillsammans med min fästman Christian och våran lilla lurviga perserkatt Kitty på Hisingen i Göteborg.

Jag har alltid varit pysslig av mig och älskat att skapa saker, men hösten 2005 tog det verkligen fart och jag började skapa på allvar.
Min fästman hittade sin hobbynisch i modellbygge ungefär samtidigt och vi kunde sitta och pyssla gemensamt, trots vitt skilda hobbyintressen. Många pysselkvällar har det blivit tillsammans i hobbyhörnan sedan dess.

Min pysselstil lutar en hel del åt vintage, jag använder mig gärna av finurliga lösningar och många detaljer. En klar favorit är att göra askar och lådor i olika former.

Ett av mina favoritkort under året so gått är detta kortet som jag gjorde till min svägerskas födelsedag.

Under detta året som jag varit på Arkivet har jag lärt mig så otroligt mycket!
Att få arbeta här är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse.

Jag trivs så otroligt bra med mina underbara kollegor och alla härliga kunder!
Tack för att ni finns och ett särskillt tack till Tarja som lät mig börja här på Arkivet.

Vi ses allihop!
//Tina

 

DT Jennie

Jennie har en stil som vi har saknat i vårat team. Hon skapar i Vintage, Shabby Chic stilen och jag är så jätteglad över att hon tackade ja för att vara med oss här under ett år! Från mig till dig Jennie: allt du tar i blir guld!
kram TarjaHej! Jag heter Jennie och hade den äran att vara gäst dt hos Arkivet i
November. Och har nu fått förmånen att komma in som "ordinarie" i
detta härliga gäng.

Jag har alltid pysslat på ena eller andra sättet, innan jag hittade
kortmakeri och scrap var det snickeri, sömnad och akvarellmålning bla. En
annan nyfunnen hobby är att göra fina tårtor.

Min scrapstil är mycket  vintage och arbetade projekt. Jag lägger gärna
mycket tid på mina alster och gillar detaljer och "pill". Less är absolut
inte more! ;-) Och allt jag gör är distressat eller "smutsat" som jag kallar
det.
Jag har mycket svårt att göra enkla kort i klara färgen. Jag skulle inte
kunna leva utan disstress dynorna Walnut stain och vintage foto.
Jag är jätte glad och stolt över min plats i Arkivets duktiga DT gäng. Ser
fram emot ett spännande år med massa skapande och nya kreativa idéer!

Blev ombed att lägga upp en bild på det jag var mest stolt över som jag
gjort under 2010. Och eftersom det inte riktigt passar sig med någon
 tårta här ;-) ....så fick det bli en gästbok. Jag gjorde den till min kussins
bröllop i augusti.

Vi ses på arkivet!!

/ Jennie

DT Therese

Jag är otroligt glad över att även Therese vill vara kvar här under 2011!
Therese är en sådan tjej som alltid tar tag i utmaningarna och så pang är det klart!!!
Hon gör otroligt snygga och stilrena layouter och det ligger henne varmt om hjärtat att färglägga med distress och gärna med Magnolia-motiv:) kram Tarja
Jag heter Therese och bor i Kungsbacka som ligger strax söder om Göteborg. Jag är gift med Martin och tillsammans har vi två pojkar, Filip som är född 2002 och Oskar som är född 2004. Hos oss bor även en bondkatt vid namn Mysan. Hon har hunnit bli 13 år.

Jag hittade scrapbooking via några amerikanska bloggar hösten 2004 och började scrappa så smått runt årsskiftet 2004/2005.
I början gick det inte så snabbt och jag kom väl igång ordenligt runt årskiftet 2005/2006.
Älskar att scrappa både layouter och kort och min stil kan nog beskrivas som ganska enkel och stilren med några få dekorationer. Men jag arbetar på att få till mer dekos på både mina layouter och kort då jag tycker det blir sååå fint!

En av mina favoritlayouter från förra året är denna:

Gillar det allt med den. Färgerna, fotona, den enkla layouten och dekosarna som ni ser inte är allför många;)

Jag är toppenglad över att få vara kvar som DT på Arkivet och jag vill tacka Tarja som är en toppen DT "mamma" för fortsatt förtroende.
Jag ser fram emot ett spännande 2011.

♥ Kram Therese

DT Nancy !

Även Nancy är ett känt ansikte här hos Arkivet. Hon har varit DT hos oss under några år nu och hon jobbar ofta på mässor där du säkert har sett henne!
Jag är otroligt glad över att Nancy vill vara här ett år till för hon är en tjej som är otroligt givmild, alltid glad och tar alltid emot nya utmaningar på ett positivt sätt! kram TarjaHär e jag Nancy 36 år även kallad pinknanc i blogg världen. Jag bor i en villa på Hisingen i Göteborg med min Sambo Anders , våra söner Rasmus och Linus och våra två hundar Sally och Semlan. Vi är en familj som gillar och lägger mycket tid på att resa, vilket är vårat stora intresse. Ni kommer att få se en och annan layout från vardag till resor från mig.

Jag försökte tänka tillbaka när de var jag började scrappa och insåg att de faktiskt var ett tag sen ....Hösten 2006 började jag göra layouter. Men de sista året har jag börjat scrappa kort oxå.
Min stil...hmm jag gillar starka färger (som gör en glad) måste nästan alltid ha en fotomatta(ram runt korten) under kortet. Smutsar gärna ner kanterna på alla papperna och måste ha dekorationer av olika slag med på mina layouter.

De var svårt att välja ut 1 layout som jag var nöjd med 2010....Men de fick bli denna från husbilssemsetern i Italien/Kroatien förra somman på Rasmus Linus och våran extra tjej Anna.
Jag blir så glad när jag ser den.Jag vill TACKA Tarja för att jag får fortsätta som DT här på Arkivet även detta året, de känns sååå roligt för hon e en sån bra DT-"mamma" (tror nog allt att hon e en bra vanlig mamma oxå ;) 
Nu väntar jag på spänning på ett nytt år med massa roliga utmaningar.

De var allt för mig
Kramiz Nancy

DT Susanne

Jag är så glad och stolt över att Susanne tackade ja till att vara kvar hos oss under ytterligare ett år.
Ni kan tacka henne för att många nya produkter hittar till Arkivet eftersom hon hela tiden ger mig tips på nya saker att ta in.
Susanne håller även i Månadsskissen här i bloggen! kram Tarja
Susanne Harrysson heter jag, är 36år och bosatt med min man och våra två döttrar i ett litet samhälle i nordvästra Skåne.

Jag började med scrapbooking 2007 då jag var föräldrarledig med vår yngsta dotter. Ganska snabbt fastnade jag i denna fantastiska värld och jag känner att jag hittat ett perfekt sätt att få skapa, koppla av och bevara minnen på ett fint sätt på en och samma gång. Mitt tidigare intresse för fotografering har också ökat och genom att scrappa bilderna kan jag förstärka känslan och uttrycket i dem ytterligare.

Det här layouten är en av mina favorier från 2010. Min dotter var så uppspelt och spänd på hur det skulle bli att få åka radiobil när vi var på Liseberg i somras och jag tyckte att den känslan fångades så bra på fotot. Det är roligt att mixa olika tekniker i scrappandet och för att få blicken att dras extra till huvudfotot på denna layouten tog jag fram min symaskin och sydde cirkeln runt det.
Jag blev jätteglad när Tarja frågade mig om jag vill stanna kvar som DT hos Arkivet ytterligare ett år.  Det är fantastiskt kul med alla de utmaningar som det innebär. Att få skapa med nytt material och nya tekniker är inspirerande och spännande och jag hoppas att jag också kan sprida denna känsla till Arkivets kunder. Därför vill jag passa på att rikta ett varm tack till Tarja och Arkivet för det fortsatta förtroendet.

♥ Susanne

DT - Lotta

Vi hälsar Lotta varmt välkommen till oss som ny i DesignTeamet på Arkivet!
Många känner nog igen henne som tidigare delägare i Scrapperiet. Jag är sååå glad att du tackade ja!!!
kram Tarja 

Eva-Lotta eller Lotta som jag kallas i scrap-världen, det är jag det.  Jag bor i Halmstad på området Kärleken med min man Patrik,  mina två pojkar Daniel och Andreas och två hundar Elsa och Simson.

Jag började med scrapbooking 2005 och blev totalt fast , idag är det min stora hobby. Tidiga helgmornar när resten av familjen sover är den absolut bästa tiden att scrappa på enligt mig, men jag älskar också att gå på träffar, både stora och små, för att scrappa tillsammans med andra härliga scrappare. Jag har konstaterat att tiden aldrig går så fort som när man scrappar och det är väl det bästa beviset på att man håller på med något man brinner för.

 Jag vet inte om jag har någon speciell stil men jag gillar när det ser lite ”gammalt och skitigt” ut så Vintage och Shabby Chick faller mig i smaken.  Jag gör helst olika typer av album/minialbum och lo:s men helst inte kort. Mina favoritmärken för tillfället är Graphic 45, Tim Holtz, Theresa Collins för att nämna några.

Här är en av de Lo:s som jag gjort under 2010 och det är en av dem som jag är mest nöjd med. Den gjorde jag för en tävling där en hel del kriterier skulle uppfyllas och jag tyckte att jag fick till det riktigt bra.Att få förfrågan från Tarja om jag ville bli DT hos Arkivet var jättestort för mig eftersom jag aldrig varit DT förut. Men att tacka ja var definitivt inte svårt. Arkivet med Tarja i spetsen är en härlig butik och det ska verkligen bli roligt med denna utmaning. Jag hoppas att jag kommer att inspirera några med mina alster.

Ha det gott.
http://donebyme.blogg.se/index.html


Vem är Tarja?

Jag heter Tarja Janzén och är mamma till två underbara döttrar, gift med en kanonman och så är jag matte till Simson som är vår älskade hund:)HUR HAMNADE JAG HÄR? För ungefär 14 år sedan så fick jag ett presentkort av svägerskan med ett kurstillfälle på Arkivet. Efter denna kväll var jag fast i kortmakeriet:)
När så butiken för fem år sedan var till salu slog jag till. Jag hade redan världens bästa jobb men kände att detta tillfälle kommer inte igen så jag var bara tvungen att slå till!

Att vara egen företagare är helt fantastiskt! Det kräver dock många timmars jobb och mycket engagemang. Men jag fullkomligt älskar det jag gör och eftersom jag är en entreprenör uti fingertopparna så är jag hela på jakt efter nya utmaningar!

Vad saknar jag då? Jag saknar tiden och lugnet att kunna sitta ner och skapa!!! Jag har lovat mig att under 2011 ska jag lägga mer tid för att skapa.

Detta var en kort presentation av mig själv!
 Imorgon börjar presentationen av tjejerna som är med i DesignTeam Arkivet 2011!! Vi presenterar en tjej per dag så välkomna in och kolla!!

//Tarja

Klubbkväll hos Arkivet och nya Magnolia stämplar


Klubbkväll ikväll måndagen den 24 januari kl 17-19.


Välkommen på årets första klubbkväll!
Under em/kvällen sitter du ner, gör projektet (med hjälp av en handledare) och tar med dig det hem utan att det kostar dig något!

Vi bjuder på lättare fika!

Klubbkvällen är självklart kostnadsfri. Ingen anmälan behövs utan det är drop-in som gäller!

varmt välkommen!


Magnolias nya stämplar och tidning finns nu i butiken!

Här kommer lite Magnolia inspiration från Therese H


 

Nyskyltat i butiken!


Snälla, söta Jennie som är en av våra nya tjejer i designteamet tillbringade hela fredagen med att skylta om nyhetsbordet i butiken på Lilla Kyrkogatan.

Hon gjorde bordet precis i sin stil och det är så fantastiskt fint! Har du möjlighet så kom förbi och låt dig inspirerars. Mycket nytt väntas in i v3.

Här får ni lite bilder från bordet:Tusen tack för detta Jennie!!!!


Göteborgsmässan den 19-20 mars 2011

Stämpel och Scrapmässa den 19-20 mars 2011!


För första gången slår Göteborgsmässan upp sina portar!

Detta är en mässa för dig som har Scrapbooking och kormakeri som hobby!
Under dessa två dagar har du möjlighet att besöka utställare från hela landet och som garanterat kommer att ge dig inspiration och göra allt för för att du ska få ett härligt mässbesök.

Du får under dessa dagar möjlighet att se vad för trender som är på gång, du får demo från de olika utställarna och säkerligen ett och annat erbjudande från de olika utställarna. 

Denna mässa vänder sig till dig som är nyfiken på vad detta är för hobby, till  dig som är nybörjare och  till dig som har haft denna hobby länge.

Många utställare kommer att hålla demo inom olika områden och säkerligen så kommer du att få med sig något nytt eller matnyttigt hem. 


Plats: Ullevi Lounge, i Ullevi mellan sektion PQR-ABC, Skånegatan mitt emot polishuset i Göteborg

Öppettider: Lördag kl 12-18 och Söndag kl 10-16 Obs! Tar endast kontanter i entrén.

Entré: 50:-/dag Barn upp till 14 år går in gratis

Läs mer om mässanhttp://goteborgsmassan.blogg.se och där vi hela tiden uppdaterar med det senaste!


Hoppas vi syns på Ullevi den 19-20 mars 2011 då Göteborgsmässan hålls!


Arrangörer:

Arkivet papper & design

samt

Scraplyckan


 

Kärlek

Hej på er!

Inspirerad av Alla hjärtans dag som närmar sig med stora hjärtslag och de nya designarken från Pion som heter Kärleksförklaring och Romantisk afton, knåpade jag i helgen ihop den här LO.n.

Fotot jag avänt är på min mormor och morfar på deras bröllopsdag.
Blommorna har jag gjort med hjälp av retro puncharna mini och medium.
Jag har även distressat kanterna på designarken med Walnut stain.
Ni får ursäkta bildkvalitén.

Tack för titten!
//Tina

Månadsskissen januari

Nytt år och nya utmaningar! Vi fortsätter med våra månadsskisser i Arkivets blogg även under 2011.

Det är fritt att tolka skissen som man vill. Det går bra att vända och vrida på den och också flytta elementen i förhållande till varanda. Det viktigaste är att man ska känna inspiration och att det ska vara roligt att skapa!! Det är fritt fram att skapa layouter, kort eller något annat utifrån skissen. Så låt nu idéerna spruta och visa oss ditt alster.

Skicka in en bild på ditt alster till info@arkivetdesign.se Bilden ska vara max 500 pixlar på bredden och vi vill ha den senast den 31/1. Vi kommer sedan att visa upp alla alster här i bloggen samt dra en vinnare som får ett paket med scrapprylar till ett värde av 200kr. Det är ok att visa upp sin tolkning i sin blogg efter att man skickat in den till oss.

Här kommer skissen:och detta är min egen tolkning av skissen:

Nu hoppas vi på att få se många fina tolkningar av Er.

Lycka till!

//Susanne

Vinnare av månadsskissen för december

Först och främst vill jag passa på att önska alla en God fortsättning på det nya året!

I december fick vi in 9 fina tolkningar av månadsskissen. Tack! Det är fantastiskt kul att se det ni skapar och jag hoppas ni fortsätter skicka in till månadsskissen för vi kommer att fortsätta med detta under 2011 också. 


Här är alla fina alster:


Sofia Nilsson - fialisanSaGam - SaraPrimiaMarie GustafssonKarolina - karehedJenny en Kaffesugen ScrappareCharlotta AnderssonAnnelie - BlommigAnna Widmark
Yngsta dottern här hemma fick dra lotten denna gången och på den stod det


Marie Gustafsson


Grattis Marie! Maila din adress till info@arkivetdesign.se så kommer ditt pris med posten.

Kika gärna in här imorgon fredag igen för då presenteras januari månadsskiss.

//Susanne