Underbar!!!

Någon som känner igen sig:)
Teknik med gamla produkter på nytt sätt.

Hej på er allihop!
Idag tänkte jag visa er en teknik som jag nyligen börjat använda och verkligen gillar!
Jag upptäkte egentligen det hela av misstag.Jag ville få min Glossy accent att torka fortare genom att blåsa med värmepistolen. Resultatet kommer ni få se lite längre ner i inlägget.

I första steget så har jag glort en tag av akvarellpapper, präglat den i en embossingfolder och sedan sprayat med distressrefill blandat med vatten. De färger jag använt är "Aged mahogany" och "Peeled paint". Jag sprayade även på lite vatten med guldig perfect pearl i för att få lite skimmer. Blåste med värmepistolen för snabbare torktid.


I steg två har jag använt glossy accent, jag har använt den matta men det spelar ingen roll vilken variant man använder. Jag har glort både lite större fält och duttat ut några prickar.
Innan det torkar så värmer jag med värmepistolen (det var detta som egentligen började som ett misstag på ett tidigare projekt), jag värmer tills det börjar bubbla och låter det sedan svalna.


Isteg tre har jag lekt med "Pearl maker - guld", jag trycker ut en dutt på ett papper och använder pingret som verktyg och aplicerar färgen över bubblorna och delar av det embossade mönstret. Man kan naturligtvis göra detta med akrylfärg med, men fördelen med Pearl Maker är att den torkar snabbt.


I fjärde steget är det dekoration som gäller, lite stämpelmotiv med glossy accent på (ledsen att detta ej torkat när bilden togs), en blomma i hörnet och vakra band på toppen och det är tagen är klar! Och såhär blev resultatet.

 

Här under ser ni också en annan tag med samma grundteknik med prägling, men andra färger. Och här sitter istället guldfärgen på blommorna.


Tack för titten!
//Tina

Mixed media teknik

Nyligen var jag på en inspirerande kurs i mixed media teknik. Det var fantastiskt kul och jag har hittat ytterligare en dimension på skapandet. Det bästa är att man inte behöver köpa en massa nytt material utan man kan använda det man har hemma. Sånt gillar jag. :) Detta är den tredje canvastavlan jag skapat med denna teknik.
Några detaljbilder (klicka på dem för att se dem större)


       

Det material som jag använt till denna tavlan är:

Canvasduk
Notblad och gamla bokblad
Mod podge (ett lim/lack, det går bra med decogupagelim)
Akrylfärg
Spraymist
Mönstrade papper
Massor av stämplar
Massor av rub-ons
Svart penna
Pearlmaker


På denna You tube-filmen kan man se en snabbgenomgång på hur man kan skapa sin egen canvas.

//Susanne

Familjen och hemmetIdag tänkte jag visa hur jag samlat familjen i en Print Tray från Tim Holtz.
Jag tyckte det var en jättebra ide och dessutom superrolig att göra.
Först målade jag den vit med vanlig akrylfärg.
Bilderna som jag satte i valde jag göra svartvita men det är ju en smaksak. Alla papper som jag använt är från Maja Designs underbara serie Skärgårdsliv paper pad 6x6.
 Eftersom att temat är familjen och hemmet så har jag använt olika stämplar och stickers som handlar om det.

 Två små flaskor från 7 Gypsies, samt lite andra dekorationer fick också plats.

Ha det gott.
Kram Lotta

Magnolia kort

Detta fina kort gjorde deltagarna på en av Distresskurserna som hölls under våren. Nya kurser i att lära sig måla med distressfärger kommer till hösten igen.

Papper från Maja Design och stämpel från Magnoliaen liten tag där man kan lämna ett litet meddelande kanske?
stansade fjärilar med fjärilspunch från Nellie Snellen är aldrig fel:)Och självklart så är det Jennie som gjort detta fina kort///

Hälsar Tarja

Aldrig slänga!

Det är säkert många som gör som jag gör. Jag sparar lappar, band och dylikt som kommer med olika inköp man gör. Fina tags, sidenband, kedjor, säkerhetsnålar mm. Det finns en massa fint som man kan spara och pyssla med. Man ska aldrig slänga utan samla in en liten låda och rätt var det är så är det just den tagen som satt i just den tröjan som behövdes till just den layouten.Ha det gott.
Lotta

Rekordträffen den 17 september 2011

                                                        Då kör vi igen!!!!!!!!!!!

 

                             Rekordträffen den 17 september 2011 kl. 10.00 – 21.00

Missa inte att delta i höstens största Scrap- och Stämpelträff. Förra året deltog nästan 170 personer och vi hade en fantastisk dag tillsammans. Under dagen kommer det att finnas möjlighet att delta i olika utmaningar och tävlingar om man vill. Vill man inte delta i dessa så sitter man bara och skapar under dagen och får tips och idéer från bordskamrater.

Under dagen kommer vi att försöka sätta två rekord och klarar vi rekord 2 så skickar vi in det till Guinness rekordbok.

Rekord 1: Slå antalet deltagare från förra årets Rekordträff.
Rekord 2: Största (flest antal deltagare) Scrap- och stämpelträff i Sverige. Vi måste komma över 250 personer eftersom vi var det under år 2009

Var ska vi vara?
Träffen hålls även i år i Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke som är en underbar mötesplats för att skapa och det ligger endast ca 12 km från Göteborgs centrum på väg mot Landvetter flygplats. 

Vi sitter främst i skolmatsalen samt i den långa fina ”gatan” som är inbyggd i gymnasiet och som ligger i direkt anslutning till skolmatsalen.  Matsalen är ljuddämpad så fast det är väldigt mycket folk i den så är det dämpat ljud och det är en mycket trivsam miljö som vi är i som genererar mycket skapandeJ

Vad kostar det?
Kostnaden för att delta är 175:- Eftersom vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med har vi försökt att pressa priset till det yttersta.

I priset ingår:
Kaffe/the och smörgås vid ankomst
Dricka/kaffe och lite godis på em. 

Lunch ingår inte, men det finns ett flertal restauranger i Mölnlycke centrum. De flesta är i direkt anslutning till skolan: Sushi, thai, pizzerior, caféer, restaurang i biblioteket, korvmojja, Statoil med div grillsaker, Hemköp och Coop. I år finns det tyvärr endast begränsad möjlighet att värma mat i mikrougnar (vi har endast en på plats).

Hur tar du dig hit
Buss Grön Express eller buss 751 (hållplats Hulebäcksgymnasiet alt Mölnlycke stataion) Det tar ca 20 minuter. Gå gärna in på www.vasttrafik.se för att se tidtabellerna.
Tar man bilen så tar det ca 15 min från Göteborgs centrum. Parkering finns bakom skolan, vid centrum, ovanför Statoil.

Shopping?
Det kommer att finnas två butiker (ev. en tredje som ej är klar för tillfället) på plats: Arkivet och Vilda Stamps.

Sova över?
Övernattningsmöjligheter finns på Wendelsberg som har både vandrarhem och hotell. Gångtid från Wendelsberg till Hulebäcksgymnasiet är ca 10 min.
Läs mer på www.wendelsberg.se

Anmälan/Betalning/Information
Anmälan gör du till info@arkivetdesign.se senast den 31 augusti. Märk mailet Rekordträffen.

I samband med att du anmäler dig får du ett anmälningsnummer och även ett kontonummer till vilket du ska betala in avgiften. Din plats är säkrad först när inbetalning är gjord och i samband med detta får du en bekräftelse från oss.

Anmälan är bindande och vid avbokning betalas inte avgiften åter. Du kan alltid överlåta din plats till någon annan.

 Behöver du mer information kontakta:

Arrangör:

Same same but different by Susanne

Så kul det är att se alla alster från designteamet. Så olika trots att vi använt samma material. Här kommer min layout.


USA

Jag använde vit cardstock som bas och skar ner det blommiga pappret ett par cm per sida samt skrapade kanterna på detta. Silkespappret limmade jag på lite slarvigt och likaså papperspåsen som jag skrynklat och rivit lite i först. Sedan lät jag fotona "trilla" ut ur påsen. Jag klippte detaljer ur de olika mönstrade papperna och fäste dem lite runtom. De små gröna blommorna fick sitta i mitten av ett par wellpappblommor och trådrullen virade jag in i sidenband.


USA detalj 1


//Susanne

Same same but different - Therese

Nu är det min tur att visa vad jag skapat av det material som vi fick av Tarja.
Jag valde ett vitt cardstock och har sedan använt mig av olika stora pappersbitar av de mönstrade papperna.
Ett av fotona valde jag att göra svartvitt.På trådrullen satte jag en filmstrip från Tim Holtz.
Har även klippt ut lite etiketter från de olika mönstrade papperna.

Önskar er en fin helg!
Kram Therese

5-års jubileum idag!!!!

Nu är det 5 år sedan jag köpte Arkivet och det ska vi naturligtvis fira!!!

Välkommen in idag, torsdagen den 9 juni mellan kl 11-20, då vi har massor av erbjudanden i butiken! Eller vad sägs om 30-50% på massor av varor.
Vi säljer även ut massor av begagnat material till mycket låga priser!!

Under dagen har du möjlighet att göra olika Make and Take dvs att du gör något med hjälp av en kursledare, detta tar du sedan med dig hem utan att det kostar dig något.

Make and Take tider:

kl 11.30 - 13.30 - Gör en théautomat!
kl 14.00 - 16.00 - En fin låda/presentask!
kl 16.30 - 18.30 - Distressa ett fint kort!
kl 18.30 - 20.00 - Gör ett bokmärke!

Man kan inte boka in sig till de olika Make and Taken utan det är bara att komma och vänta på sin tur.......

Vi bjuder självklart på fika under hela dagen!!

Om du inte har möjlighet att besöka oss idag så har vi ett erbjudande i webbutiken mellan den 9-12 juni. Om du handlar för 400:- eller mer får du 25% rabatt på hela summan!!!

Välkommen till oss, antingen i den fysiska butiken eller i webbutiken!!!

Same same but different - Nancy

Ja då var de min tur att använda samma saker som alla vi DT tjejer fick som utmaning denna gången, och så här blev mitt resultat....

Först hade jag tänkt att använda de pappret som Lotta har gjort till bas, men hon hann förre ;) de e ju kul om de varierar mycket, fast vi alla har samma papper, dekrationer och foton så blir dem så olika.
Så därför valde jag detta aprikoscardstocken som bas och har rivit och klippt ut saker från dem andra mönstrade papperna.
Jag använde den bruna pappåsen som fotoram och botten på påsen till att sätta rubriken på A"merika"
Trådrullen fick bli en blomvas ;)

De var allt för mig.
Ha en bra dag
//Nancy

Same same but different - Jennie

Oj!! Detta var verkligen en utmaning för mej! Så mycket klara färger och dekorationer som jag aldrig skulle ha valt själv. Men det var riktigt roligt, och så här blev mitt ressultat.Tyvärr lyckades jag inte riktigt fota så de klara färgerna kom till sin rätt. Jag har använt ett vitt cs som matta klippt ur små detaljer ur de mönstrade pappren vi skulle använda. Använt svart cracklepaint som bakrund till bilderna och även på några av dekorationerna såsom Chipboards och trådrullen. För att binda ihop allt har jag skrivit ord som jag tyckte passade till bilderna. Jag har använt en svart tuschpenna och skrivit med olika "typsnitt" och storlekar.Svartmålad och dekorerad trådrulle!"Frihands text" fick rama in och knyta ihop!
/Jennie

Same same but different

Då är jag först ut med vårt nya uppdrag där vi alla DT fått likadant material och samma foton att jobba med. Tarja hade plockat ihop ett spännande paket och underbara foto, detta var ett superroligt uppdrag som jag verkligen fick klura på. Så här blev min LO.
Papperspåsen fick agera ram. Jag rev ut framsidan och rullade upp kanterna får att få
lite 3D-effekt. Jag målade den med vit akrylfärg, sprayade den med lite blå färg för att
plocka upp färgerna i fotot och så fick den givetvis även lite distressdyna :).


Jag hålade kanten på påsen och "sydde" med organsaband.Trådrullen trädde jag på sidenbandet. Jag häfta fast bandet med häftklammer men fick
ta hjälp av min älskade limpistol för att få trådrullen att sitta fast. De små söta blommorna
fick dekorera trådrullen ytterligare.


Även wellpappdetaljerna fick smaka akrylfärg och distressdyna. Jag vek en blomma av
en bit mönstrat papper och satte i mitten på wellblomman.

Det var allt för denna gången.
Kram kram
Lotta

Månadsskiss Juni

Första riktiga sommarmånaden är här och vi vill inspirera med ytterligare en månadsskiss. Denna gången ser skissen ut såhär:

Det är fritt att tolka skissen som man vill. Det går bra att vända och vrida på den och också flytta elementen i förhållande till varanda. Det viktigaste är att man ska känna inspiration och att det ska vara roligt att skapa!! Det är fritt fram att skapa layouter, kort eller något annat utifrån skissen. Så låt nu idéerna spruta och visa oss ditt alster.

Skicka in en bild på ditt alster till info@arkivetdesign.se Glöm inte att förminska den! Bilden ska vara max 500 pixlar på bredden och vi vill ha den senast den 30/6. Vi kommer sedan att visa upp alla alster här i bloggen samt dra en vinnare som får ett paket med scrapprylar till ett värde av 200kr. Det är ok att visa upp sin tolkning i sin blogg efter att man skickat in den till oss.


Även denna gång vill teamet inspirera med sina tolkningar.

SusanneSusanne igen;)TinaTarja


Lycka till med era tolkningar!

//Susanne

Bidrag för maj månads månadsskiss

Tack alla ni duktiga tjejer för era fina bidrag i maj. Det är en fröjd att se allt vackert som trillar in i vår mailbox varje månad.


Sara


Jenny Dahlqvist


Charlotte Ljung


Karin/essmo


Tindela (Jenni)


Maria Hellberg


Ann Svensson


Eva Murman


Sophie EklöfJenni (Allram)


Catrin/Lillstrumpa


Ulrica


Karolina Kårehed


Rebecca Karlsson


Maritha FrölidDenna gången fick mannen här hemma hjälpa till att dra en vinnare och den här gången blev det...


Karolina Kårehed


Grattis!! Maila din adress till info@arkivetdesign.se så kommer din vinst med posten.


Håll ögonen öppna för imorgon presenterar vi en ny månadsskiss. Innan dess önskar jag er alla en underbar Kristi Himmelsfärdsdag. Här i Skåne skiner solen och vi anar att det blir en strålande dag. :)

//Susanne

Scrappig heminredning

Strosade i affärer en dag, ni vet dom där små hemtrevliga som har dyra inbjudande chabby chic saker för alla ställen, tillfällen men tyvärr inte för alla plånböcker...

Såg en stilren tavla för 350 kr. Enkel vit 20x30 med ett citat. Då började det spinna loss i hjärnan ;-) Hmm, det kan jag ju göra själv- vem behöver dyra väggord när man kan göra själv!

Fick 2 fantastiska kvällar med Elisabeth då vi bara hade pyssel i mitt kök. Gjorde då lite tavlor till köket:


Fick göra svart-vitt så ni slipper glädjas allt för mkt åt min väggfärg *ler*

Detaljbilder:

Jag har alltså avvänt canvasdukar i olika storlekar, stämplat på med mina
äntligen funna foamstamps med akrylfärg.
Den mindre texten är rub-ons från olika tillverkare och med olika typsnitt.
Dekorationerna är band i olika varianter, samt charms i metall både som
enstaka och i set om flera. Finns på Arkivet.

Morsdag var det ju i helgen oxå, så det fick bli en pysselkväll med dottern i lördags, då fick hon gjort en tavla till sitt rum och jag en till mamma:

Passade bra i köket så jag har fått låna den en stund!
När jag ändå visar upp hemmet, kan jag passa på att lägga in ett foto på en enkel detalj i vårt badrum:

Väldigt enkla med bara dymotext påklistrat på en ytstansad label.

Ha en riktigt skön sommarvecka- ja, ja vårvecka då *ler*
// Malin