Steampunk - då kan man gå lite wild and crazy

Då fick jag än en gång jobba med Graphic 45 och jag älskar det. Jag har gjort två layouter som jag ska visa här.

Models for a day -
Som bas har jag använt papperet Victorian Transformers. Ramen med fjärilarna är från papperet Time Flies. Jag har klippt ut figurer och blommor från papperna Fantasy Floral, Modern Marvels och Time Warp. Spetsen som jag veckat rätt mycket är också från Graphic 45 - Trim Staples Carded. Jag har även använt alfabetet Stickers Alfabet, Chipboardknapp och Stickers. Jag har använt mycket 3D lack och stickles för att få en glamourkänsla.Crazy faces -
Som bas har jag använt ett svart cardstock. Jag har även använt wellpapp, Modern Marvels och Ephemera Extraordinaire. Figurerna har jag klippt från Modern Marvels, Time Flies och Time Warp. Uppe i vänster hörn har jag använt plastförpackningen som chipboardknapparna ligger i . Jag limmade fast ett papper i och det blir lite roligt tyckte jag :). Andra dekorationer som jag använt även på denna lo är banden, stickers och chipboardknapparna från Graphic 45.Det var allt för denna gången.

kram kram
Lotta

Echo Park Paper

Titta vilka fina underbara papper från Echo Park Paper!! Så fina och "pojkiga".På denna layout har jag använt följande material:
Papper:
Little Boy - Rockstar
Little Boy - Wroom
Den lilla journalingrutan har jag klippt ut från pappret Little Boy - Journaling Card.

Thickers från American Crafts
Ett litet bradhjärta

Allt detta finns hos Arkivet.

Jag har även sytt lite på layouten.

Kram Therese H

Bröllopskort i rosa

Förr var det mer strikt hur en inbjudan skulle se ut.  Idag är det mer fritt att göra som man själv vill och som jag säger till kunderna: det är ert bröllop och ni själva bestämmer hur ni vill ha det, ingen annan!

Här kommer ett tips på hur man kan göra en inbjudan som går i rosa. Själv "fick" jag inget rosa bröllop när det begav sig för 15 år sedan:)
Kortbasen är ett vitt metallicpapper, Ice Gold. På detta har jag sedan tejpat det fina rosa mönstrade pappret från Echo park paper - serien Be mine - Airmail Stripe.
Hjärtstämpeln är från Reprint - Hjärta med prickar och jag har använt mig av en rosa färg och sedan emobssat med Hologram pulver för att få det glittrigt.

//Tarja

Sneak peak!

För alla er som är i pack-lust-skapar-rese tagen!

Ok, endast 3 dagar kvar tills det ä dax för årets scrapkryssning!
Spända av förväntan och med massor av nya roliga pyssel-prylar packar vi för fullt inför helgens tripp till grannlandet i väst.

Spännande kurser och utmanande utmaningar utlovas i utbyte mot glädje och skaparlust ;-)
Här kommer en liten sneak-peak inför en av helgens kurser...


Kan ju inte visa för mycket, blir inte lika roligt då!
Gammalt och nytt i en annorlunda tappning...

Väl mött på Stena terminalen...
Malin
 

Vårkänslor...

Hej på er!
Nu känner jag att våren är påväg och ville därför göra ett "rent" vår kort.
På det vita pappret hoppas jag att ni kan se ränderna, dessa har jag dragit med hjälp av ett falsben.
Blommorna är ju förstås den minsta retroblom-stansen som jag satt fast med brads och ritat dit stjälkar.
Sedan är det bara att stämpla dig en hälsning och som i detta fall några små underbara getingar.
Ett sött band med rosett ger en fin avrundning på kortet, och varför inte sätta en knapp i mitten...Ha det gott nu allihop!
// Tina

Mera Basic Grey

Här kommer ytterligare en layout med Basic Greys Cuiro-papper. De är så fina och scrappar sig nästan själv. I detta fallet satte jag på foto och dekorerade med ett halvt kakpapper, lite spets och några blommor som jag vek ihop själv. Lite 3d-lack på några detaljer i pappret, några linjer ifyllda med glittrig penna och lite halvpärlor invd foto så var det klart.

♥ Susanne

♥ Echo Park ♥

Jag fick ett gäng underbara papper från Echo Parks nya serie "Little girl" i mitt senaste DT-paket. Jag älskar dessa färgstarka papper med rena klara mönster.
Hoppas jag kan bjuda på lite inspiration. Allt material med några få undantag finns att köpa hos Arkivet.
 En detaljbild
♥ Susanne

Vintagekort med Pion DesignAv de papper som blev över från Pion Design gjorde jag ett enkelt Vintage kort.
Allt material finns att köpa i webshoppen.

Kram Therese H

Rosa blomkort

Världens enklaste kort...................
 ...............gör du genom att stämpla motivet med VersaMark (genomskinlig dyna) och Clear embossingpulver och embossa det på ett vitt papper. Jag har använt mig av en underbar stämpel från Donna Salazar.

Sedan tar du en färg, jag har valt Distress färgen Victorian Velvet och lägger på det i cirkelrörelser med ditt Ink Blending Tool. Färgen fastnar då överallt förutom på ditt embossade motiv.

Sedan strödde jag hologram pulver på vissa delar och embossade det. Papper = lager-på-lager gör alltid att kortet ser mer arbetat ut än det är.

Jag har längs  med kanterna på kortet stämplat med Inkidos ornament stämpel, även här med Distress-färgen Victioria Velvet.

Voila!! Tarja


Sagobok av Once Upon A SpringtimeDet första jag tänkte när jag såg dessa ljuvliga papper, ur serien Once Upon A Springtime från Graphic 45, var "sagobok", så det fick det bli. Nu har jag visserligen inga barn i den åldern men kanske till barnbarnen i framtiden.
Albumet består av kuvert som jag skarvat ihop med en pappersremsa och därefter klätt med de mönstrade papperna. Ryggen på boken är ett vanligt cardstock som jag bigat så att den blir rund och följsam.

På varje tag har jag tänkt att det ska stå en saga.


Denna ramen har jag satt på 3D-kuddar och en overlay så att det blir som ett fönder att kika in i.


Jag hoppas att detta har inspirerat er lite.

Ha det gott.

Lotta

Imorgon...

... är det Alla Hjärtans Dag!

 

Hej på er!

Här kommer lite inspiration inför morgondagen från mig.

Med min älskling i tankarna blev det en bur, där han fångat mitt hjärta. Hehe

 

 

Ha de gott!

//Tina

Pion Design

Har på denna lo använt ett underbart papper från serien "Från mitt hjärta" av Pion Design som heter "Hjärtats gömma".

Blommorna, kakarket samt alfabetet kommer oxå från Arkivet. Filmstripen är från Tim Holtz och den hade jag hemma.


En liten närbild. Tagen och hjärtat kommer från pappret "Tagsark" från samma serie som "Hjärtats gömma".

Önskar er en fin fredag!
Kram Therese H

Steampunk - Minialbum

Det var min vän Jenny Dahlqvist som introducerade mig för Steampunk. Jenny tipsade om Stephanies blogg "With a grin" och hennes minialbum, jag blev helt fast. Stephanie gör ett minialbum av papperna Steampunk från Graphic 45.

Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att göra ett sådant här projekt och bestämde mig därför för att lifta Stephanie. Under arbetets gång så hittade jag på lite egna lösningar och dekorationer så jag liftade mest men tolkade och inspirerades även av Stephanies album. Detta gav verkligen mersmak och jag kommer att göra fler sådana här projekt i framtiden.

Mitt album har titeln "In my brain". I varje kuvert, som detta album består av, har jag en tag med bilder på olika drömmar jag har, resor jag vill göra, saker jag vill göra mm. Därav namnet.

Jag har använt minialbumet Policy Envelope Album Staples 4"x9", papperna Stempunk, chipboardknapparna, blommorna Flower Staples, kuverten Envelope Tag Staples, banden Trim Staples Carded och detta hittar du hos Arkivet under menyn Nyheter.  Jag använde öven andra dekorationer som jag hade hemma.

När man använder Graphic 45 så tycker jag att man måste våga klippa i papperna för att kunna utnyttja dem till max. Att klippa ut de olika figurerna och lägga lager på lager ger härliga 3D-effekter.Det var allt för denna gången.
 / Lotta

Blå kärlek

Hej på er allihop!

Jag tänkte att jag skulle inspirera er med ett "Alla hjärtans dag" kort.

Jag ville göra ett kort som kanske inte är i de klassiska kärleksfärgerna, rosa och rött.

Jag har använt mig av vitt baspapper som jag bigat linjer i olika vinklar på och sedan färgat in det med distressfärgen - Chipped sapphire.

Det mönstrade pappret är Pink paislee - lovely lace, detta är också det infärgat med distress.

Stämpeln Med all min kärlek av liten tingla är stämplad med Indigo och embossad med Hologram. Även en del av det mönstrade pappret har jag embossat med Hologram.

 

Blomman har jag gjort med blått papper som jag lite "slarvigt" klippt i ojämna cirklar och sedan skrynklat och fäst med en brad från American crafts.

  

Ha det gott!

//Tina

Basic Grey

I mitt första DT-paket för i år fick jag ett gäng fina papper med vintagekänsla från Basic Grey. Serien heter Curio och ni hittar den HÄR.

Övrigt material på denna layouten är en tag som jag distressat och stämplat på samt lite svart och vit spets. Stämpeln är Arkivets egen "Liten Tingla". Den återfinns HÄR. De gula titelbokstäverna finns i butiken och kommer från American Crafts. De små är privata och kommer från October Afternoon.


På layouten nedan använde jag ett av papperna från BG som bas och dekorerade bara med gammal virkad spets, ett kakpapper och en liten biljett för journaling. Det plastiga bandet med svarta fjärilar kommer från Maya Road och finns också i butiken. De små bokstäverna är Cosmo Cricket och de finns i en mängd olika färger.

♥ Susanne

Bidrag till månadsskissen i januari - del 4

Vi har som sagt njutit av en massa fina skissbidrag denna veckan och här kommer de sista fina tolkningarna.


Eva-Lena Dyrhede AnderssonEva GustafssonEmmeli - A'laEmmeliChristina PerssonEmma StridhCharlotta AnderssonCecilia WidnerCaroline RundbyCarina LindholmAnnica AhlqvistAnnelie EliassonTack igen till alla er som har skickat in bidrag.

Vi har dragit en vinnare och lotten föll på...Emmeli / A'laEmmeli


Grattis Emmeli!

Maila din adress till info@arkivetdesign.se så kommer ditt vinstpaket med posten.

//Susanne

Bidrag till månadsskissen i januari - del 3

Hoppas ni gillade skissen för februari. Vi hoppas på många tolkningar av den också. :)
Nu ska ni få se ytterligare några underbara bidrag till januariskissen.

Katarina AnderssonKarolina KårehedJenny / kaffesugen scrappareJenny AnderssonJenni SundqvistJane LarssonHelena PåhlssonHelena NäslundHelén ThalénFnusan - MariaFelicia Näslund


Tack för era fina bidrag. Tänk så mycket talang det finns hos er alla!

Imorgon presenterar vi en vinnare.

//Susanne

Februari månadsskiss

Vi fick ju in fantastiskt många fina tolkningar på januariskissen och nu hoppas vi på lika mycket i februari. ;)

Det är fritt att tolka skissen som man vill. Det går bra att vända och vrida på den och också flytta elementen i förhållande till varanda. Det viktigaste är att man ska känna inspiration och att det ska vara roligt att skapa!! Det är fritt fram att skapa layouter, kort eller något annat utifrån skissen. Så låt nu idéerna spruta och visa oss ditt alster.

Skicka in en bild på ditt alster till info@arkivetdesign.se Glöm inte att förminska din bild till max 500 pixlar på bredden och vi vill ha den senast den 28/2.
Vi kommer sedan att visa upp alla alster här i bloggen samt dra en vinnare som får ett paket med scrapprylar till ett värde av 200kr. Det är ok att visa upp sin tolkning i sin blogg efter att man skickat in den till oss.


Designteamet har denna gången tolkat skissen med material som ni hittar hos Arkivet.


Jennie
Therese
Lotta
SusanneNancy
Lycka till!

//Susanne

Bidrag till månadsskissen i januari - del 2

Vi fortsätter vår kavalkad av fina tolkningar på januari månadsskiss.

Marie GustafssonMarianne LarssonMaria SundlöfMaria HellbergMalin MalmMalin BengtssonLinda GriffinlinalitenLill-HozzanKerstin AxelssonKatarina KarlssonTack tjejer för era fantastiska bidrag. De är så inspirerande att se.

Imorgon, fredag, presenteras skissen för februari så glöm inte att titta in då. På lördag fortsätter vi visa januaribidrag.

//Susanne

Bidrag till månadsskissen i januari

WOW, WOW, WOW vilken succé för månadsskissen denna månaden. Vi fick in hela 43 bidrag! Jätteroligt!!!
Ni är fantastiskt duktiga allihopa! Här kommer de första 10 bidragen utan inbördes ordning. Fler kommer imorgon...

TeolindaSteffiSofia NilssonSara BlåhageRebecca KarlssonNina MöllerMia Nilsson / JoggemiaMartina AxellMaritha - Dilorfmarie_helena//Susanne

American Craft Album!

Sy- album!

Eftersom jag älskar att sy har jag skapat ett album att förvara mönster och/eller foton
på sydda plagg samt ev tygprover.

Jag har använt mig av ett American Craft Album som är perfekta att scrappa!
Jag har målat och crackelpaintat kanterna samt tygryggen. Och icke att förglömma distressat med walnut stain:)
Sedan har jag använt Pink Paislees underbara serie Parisian Anthology.
Kantskrapa är en annan av mina favoriter. Allt ska se nött och slitet ut tycker jag. Det är därför man med fördel ska använda sina skapade projekt. Mycket klipp o klistrat (läs dubbelhäftandetejpat) här. Man vill ju få med alla de små vackra detaljerna från pappret.
Det bruna spetsen är från Arkivet. Övrig spets är privat liksom även charmsen. Arkivet kommer dock inom en snar framtid bredda sitt sortement med liknande små godbitar,
Stämplarna är privata och är utav märket Clert art stamps och har funnits på Arkivet och kommer att komma in igen. Bokstavsklistermärkena samt papprerna Basic från Basic  Grey finns på Arkivet.
Nu kommer det ju bli mycker roligare att ha ordning på sina sy-mönster och ta fram och visa vad man har sytt!
Kommer väl mest till sin rätt när man ser det i verkligheten....
så välkommen in till Arkivet och känn och kläm!
Skapa på!
//Jennie