Teknik med gamla produkter på nytt sätt.

Hej på er allihop!
Idag tänkte jag visa er en teknik som jag nyligen börjat använda och verkligen gillar!
Jag upptäkte egentligen det hela av misstag.Jag ville få min Glossy accent att torka fortare genom att blåsa med värmepistolen. Resultatet kommer ni få se lite längre ner i inlägget.

I första steget så har jag glort en tag av akvarellpapper, präglat den i en embossingfolder och sedan sprayat med distressrefill blandat med vatten. De färger jag använt är "Aged mahogany" och "Peeled paint". Jag sprayade även på lite vatten med guldig perfect pearl i för att få lite skimmer. Blåste med värmepistolen för snabbare torktid.


I steg två har jag använt glossy accent, jag har använt den matta men det spelar ingen roll vilken variant man använder. Jag har glort både lite större fält och duttat ut några prickar.
Innan det torkar så värmer jag med värmepistolen (det var detta som egentligen började som ett misstag på ett tidigare projekt), jag värmer tills det börjar bubbla och låter det sedan svalna.


Isteg tre har jag lekt med "Pearl maker - guld", jag trycker ut en dutt på ett papper och använder pingret som verktyg och aplicerar färgen över bubblorna och delar av det embossade mönstret. Man kan naturligtvis göra detta med akrylfärg med, men fördelen med Pearl Maker är att den torkar snabbt.


I fjärde steget är det dekoration som gäller, lite stämpelmotiv med glossy accent på (ledsen att detta ej torkat när bilden togs), en blomma i hörnet och vakra band på toppen och det är tagen är klar! Och såhär blev resultatet.

 

Här under ser ni också en annan tag med samma grundteknik med prägling, men andra färger. Och här sitter istället guldfärgen på blommorna.


Tack för titten!
//Tina

Kommentarer :

#1: Tarja

Döläckert ju!!!

skriven

Kommentera inlägget här :