Älskar julen!!!

Jag älskar verkligen julen! Eller är det kanske så att det är planeringen inför julen som jag älskar (förutom själva julafton då:))

Redan i september börjar jag att bläddra i föregående års jultidningar eftersom årets inte har hunnit kommaut  ännu. När de sedan kommer i oktober är jag snabb med att inhandla ALLA. Jag lusläser, viker in kanterna på de sidor som jag ska tillbaka till längre fram när allt det där fina, goda ska göras.

Sedan kommer då dagen när man ska börja att göra allt. Hjälp, är det redan 1:a advent!!! Hur gick det till?!?! Iväg till affären för att köpa färdiggjorda husväggar till pepparkakshuset, slänger även i den färdiga tuben med glasyr i korgen. Äh, vad sjutton en låda med färdiga pepparkakor slinker visst också med. Då är det ju bara att dekorera dom.

Stress, stress, stress hela december sedan. Glöggfester, julbord, för små lucianattlinnen, lussevaka, köruppvisningar, simtänvlingar osv osv..................
Julkorten sitter man sedan uppe halva natten med dagen innan de ska postas. Varför då? Allt för att tjäna 0,50 öre per kort eller? Så räknar jag snabbt ut att jag tjänar 25 kr på detta:) 

I år ska det däremot bli annorlunda eftersom vi  för första gången firar jul i ett annat land. Julbaket började därför  redan förra veckan med lussebullar, pepparkakor och knäck. Barnen var med och fick sätta russin precis där de ville. Ingen mamma som berättade var russinen skulle sitta:)

I år har maken ritat husmallen själv för att sedan tillsammans med barnen baka huset. Och i torsdags så dekorerade de det så jättefint. Degen som blev över (efter mycket i magen) gjorde de så här fina pepparkakor av.





En ängel:)

Jag själv har gjort en massa gott efter att ha suttit och dreglat framför Leilas jul på tv i onsdags. Mums så mycket gott och onyttigt! Avslutade kvällen med att göra goda parmensanchips som är kanonenkla och goda att ha till glöggen.

Riv först ett berg av parmensanost

Lägg de i högar och in i 225 grader i 5-10 minuter

för att bli så här goda!

I slutet på receptet står det "förvara chipsen mellan smörpapper i en lufttät burk" Varför det? Dom ligger väl bra på plåten och lär väl inte bli gamla på någon timme?

Tack alla ni som var på vår klubbkväll i tisdags. Det är så roligt att se att så många kommer varje gång!!! Den här gången så hann vi med att göra både en litet värmeljus dekorerat med pepparkaksgubbar och två olika juletiketter.



Här kommer receptet på de nyttiga knäckpepparkakorna som vi bjöd på under kvällen.

7dl brun farin
3 1/2 dl sirap
1/2 kg smör (obs! ej margarin)
1 msk ingefära
1 msk kanel
3 msk kakao
1 msk bikarbonat
1 3/4 l mjöl (knappt)

"Koka" farin + sirap
Lägg i fettet. Smält.
Låt massan kallna.
Rör ner kryddorna, bikarbonat, mjöl och arbeta degen smidig på bakbord
Rulla till rullar ca 4 cm i diameter (ca 4 st)
Platta till något
Lägg degen kallt (helst till nästa dag)
Skär rullarna i TUNNA skivor
Lägg på bakplåtspapper
170 grader 8-10 min

Mums sedan har du härliga knäckpepparkakor. Jag brukar inte baka ut alla rullar samtidigt utan en rulle åt gången så blir det inte så många på en gång. Degen ger ca 300-350 st pepparkakor.


Flera jul-lo´s

Denna gången var det Marits tur att få något galna julpapper från Heidi Grace:

Vad kan man annat än att längta till julafton och inte minst tomten :-)
när man kan få så här fina paket... Här en del färdiga små dekorationer som
finns att köpa styckvis i butiken.

Passsar ju alltid bra med svart-vita foton när det gäller färg-glada papper!
Bakas till jul är en annan trevligt tradition, hoppas det blir massor med
pepparkakor, så vi alla kan jobba på att bli snälla!

Detaljbild av en klädd godis-stång från Maya Road.
Även detta av Heidi Grace papper.
Blingstenar, Thickers  m.m.
På återseende och lycka till med advents stöket! 

Exakt en månad kvar till julafton!

Therese vår duktiga DT-tjej har skapat några härliga julkort.



Detta underbara kort måste man nästan se live för att det ska komma till sin rätt. Det går nämligen att veckla ut och bakom den fina julgransstämpeln från Hero Arts så döljer sig ett "God jul". Själva granen har Therese embossat två gånger. Först har hon stämplat med svart distressdyna och använt embossingpulvret Clear på det. Sen har hon använt en genomskinnlig embossdyna och hällt på pulvret Cotton candy. Mycket effektfullt! Det dubbelsidiga pappret kommer från Heidi grace design och heter "Christmas/pinstripe". Samtliga produkter finner du i butiken.



Här har Therese använt samma stämpel men färglagt den med Promarkers istället. God Jul stämpeln är från ARkivets egna kollektion.



Den roliga fönsterstämpeln kommer från Kortstugan Collection.

Hoppas att ni har fått lite inspiration till julkortsmakeriet nu och att vi ses på klubbkvällen imorgon mellan 17-20.

Nyhetsbrev 21 november 2008


                       arkivetlogo




KLUBBKVÄLL TISDAG 25 NOVEMBER KL 17.00 - 20.00

Idag har jag besökt ett varuhus för att inhandla lite värmeljushållare. Detta kommer att bli ett av projekten som ni kommer att få göra på vår klubbkväll Tisdagen den 25 november kl 17-20.


Alla är varmt välkomna till denna kväll då vi som vanligt har "öppet hus" med massor av erbjudanden, roliga projekt som ni får göra kostnadsfritt, fika och bara träffa andra härliga människor.


Förra klubbkvällen var heeeelt galen!! Roligt med så mycket folk, ca 200 st, men tyvärr så hann inte alla med att göra de fina knäckaskarna som vi gjorde.Vi hann inte heller med några utlottningar den kvällen så detta kommer vi att kompensera nu på tisdag genom att dela ut extra många vinster:)


Ni som har varit och hälsat på i den fysiska butiken vet att det har kommit in massor av nya varor som tyvärr inte finns i webbutiken. I veckan har nya dies kommit in från QuicKutz. Dessa ska jag använda nu under helgen och vill man inte bara ha den söta ugglan:)



        

       


Fantastiskt fina papper från October Afternoon:


          


och massor, massor mer fint finns i butiken. Välkommen in!


Hos oss hittar du även en bok där du kan skriva din önskelista. Kanske lite hjälp åt tomten så han/hon vet vad som ska köpas.

Från oss alla till er alla -

Varmt välkomna på tisdag!



Julinspiration LO

Nancy är först av designteamet med att visa upp sina fina jullayouter.  Precis som första rubriken säger så LÄNGTAR även jag till julen!!!!

Till alla layouter och till kortet så är det October Afternoons julpapper som Nancy har använt sig av. Vi har fått leveransbesked om att de ska komma in idag, onsdag.


Bas: svart cardstock. Mönstrade papper från October Afternoon. Texten är stansad med QK Abigale och familjeborden är också från QK nya borders. Visst längtar man till jul:)


Mönstrade papper även här från October Afternoon. Julkulorna är stansade från QK Jolly Giftset och granen är med QK Trees border. Texten är QK Beauty Queen,
Denna layout gör ju inte väntan mindre:)

Och som en liten bonus visar Nancy här att av spillpappret kan man göra ett kort av.

Pappret är då från October Afternoon i och med att det är spillpapper som har använts. Stämpeln är en av våra nya julstämplar som är från Liten Tingla. Du hittar stämplen i vår webbutik.

Tusen tack för denna härliga julinspiration, Nancy!


Julen närmar sig med stormsteg!

Nu är det inte många veckor kvar tills det är första advent. Har du inte börjat med dina julkort än så börjar det bli hög tid nu! I butiken hittar du mycket material, tips och inspiration för just detta ändamål. Lite inspiration kommer även här i form av julkort som är skapade av vår DT-medlem Malin I.








Här har Malin använt en av våra egna stämplar: giraffstämpeln. Giraffen är färglagd med Pro-Markers och ögonen har Malin 3D-lackat för att få en glänsande effekt.




 

Tusen tack och var med i vår "jultävling"

Tusen tack till alla er som kom till butiken i fredags för att titta på när QuicKutz hade demo av de nya produkterna som har kommit på marknaden! Jag bara älskar Jolly Giftset - hur mycket roligt kan man inte göra med detta då????

Här får du lite bilder från fredagen samt tips på vad man kan göra med QuicKutz nya juldies. 

Chris i djup koncentration.


Och alla som gärna vill lära sig nytt:)


Och ett litet smakprov på allt fint som ni kan göra






JULTÄVLING

Från nästa vecka (17/11) och fram till julafton kommer vi att blogga varje måndag, onsdag och fredag. Massor av tips och idéer utlovas!!

Om vi någon av dessa dagar har missat att blogga - lägg en kommentar om det. Du är då med i utlottning av fina varor. Kommentaren får inte läggas senare än 24 timmar efter det att vi missat att blogga.

Det lönar sig alltså att kolla extra noga på bloggen dessa dagar:)

Hoppas vi hörs på bloggen:)
Arkivet


Fars dag!

På söndag den 9/11 är det dags att fira alla fäder i vårt avlånga land. Här kommer ett förslag på ett relativt enkelt kort. Slipsen är utskuren i vanligt Bazzillpapper, den är stämplad och "sydd" med en vit penna. Slipsen är sedan fastsatt på ett kort (men det är bara överdelen på slipsen som är fastklistrad).  Under slipsen finns en utskuren ficka där man kan stoppa i något kul. I detta fall ett par trisslotter.