Teknikskola - Måla med distress

Många av er kan redan detta innan och utan. Här visar Marit alla er som ännu inte provat på denna teknik hur ni färglägger med distressfärger. Och det stämmer som Marit säger att det finns ett flertal olika sätt att måla med distresser. Här visar hon det sätt som hon har fastnat för på sistone.

image275
Jag använder mig av stämpelpapper som är tillräckligt tjockt för att fägrlägga med våta färger, vattenfast stämpeldyna, distresser, pensel och ett stämpelmotiv.

image276
Stämpla ditt motiv.

image277
När du färglägger med distresser kommer du aldrig att behöva använda mycket färg. Det krävs bara yttepytte för att kunna måla.
Så, ta lite lite färg (ev. lite utspädd med vatten) och dra en linje längs ett av motivets ytterkanter.

image278
Använd vatten och gör små cirkelrörelser ut över motivet så att färgen blir svagare och svagare ju längre ifrån linjen du kommer.
image279
Gör linjer längs motivets samtliga kanter. Skapa de ljusaste ytorna där motivet är "fylligast" och lägg ev. i mer färg för att markera djup på motivet. Har delar av motivet blivit för mörka kan man alltid försöka ljusa upp dessa med hjälp av lite vatten, och små cirkelrörelser med penseln.

image280

image281

image282
På mindre ytor så som blommorna behöver man inte vara lika noga med djup, ljus och skuggor, om man inte vill det förstås. Jag har ändå färglagt blommorna en aning olika för att visa hur lika, och olika färgläggningar kan bli.
Blommorna sett  från höger:
Blomma 1- Helt fylld med gul distressfärg.
Blomma 2- gul distressfärg där jag arbetat in lite vatten för att ge det höjd/djup.
Blomma 3- Använt två olika gula nyanser för att skapa ljus och skugga.
Blomma 4- Målad med gul distressfärg. Därefter har jag lagt i lite rosa färg som flutit in i den gula.
Blomma 5- Rosa distressfärg på undre halvan av blomman, gul färg på den övre halvan.

image283
Voila!


Tusen tack Marit för denna vägbeskrivning.


Tarja



Kommentera inlägget här :